Araboknak gyárt a Zsolnay

2013. január 14., hétfő 12:30

zsolnaip-1358250229.jpg

180 millió forint a részvényekért, és 500 milliós tőkeinjekció a gyárnak - ezt ígéri Bachar Najari szír vállalkozó Pécsnek. A közgyűlés csütörtökön valószínűleg megszavazza, hogy elfogadja a pályzatnyertes ajánlatot. Ha így lesz, a Zsolnay gyár ezentúl az arab és a svájci piac részére fog gyártani.

Najarinak nem volt nehéz dolga, hiszen egyedül ő nyújtott be befektetőként pályázatot a Zsolnay részvényeinek megvételére. Ezeknek 74,5%-át fogja megszerezni, tehát abszolút többségi tulajdonos lesz a gyárban. A férfinak régóta vannak kapcsolatai Magyarországon, mivel itt végezte el az egyetemet, és a tulajdonában levő svájci óragyárak termékeit is részben itt értékesítette. 

hirdetés

 

Najari szerint kevés igazi, eredeti és a külpiac elismerésére joggal igényt tartó terméke van Magyarországnak, a Zsolnay-porcelán viszont ilyen. A férfi eddig is luxustermékek gyártásával és értékesítésével foglalkozott, és ezt a kínálatot szeretné tovább bővíteni a porcelánnal. A Zsolnay termékek így az arab világ pénzügyi krémjéhez fognak majd eljutni.

Kapcsolódó cikkek

elso-vilaghaboru-1398176369.jpgPécs, 2014. április 22. - Megalakult a helyi Első Világháborús Emlékbizottság, amely diákok által összegyűjtött családi relikviákból nyit kiállítást ősszel. A felajánlott emléktárgyakat nyár közepéig várják.

holanc-1355391831.jpg

Baranya megyében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 67-es főúton Boldogasszonyfa-Kaposvár között és a 6-os főúton Mecseknádasd-Pécsvárad között, az 56-os főúton Bátaszék térségében, valamint Somogy megyében a 66-os főúton Szentbalázs és Gödre kötelezővé tette a hólánc használatát.

Az éjféli miséről tartott hazafelé az az idős hölgy, akit házának kapujában támadott meg ismeretlen tettes.

A rendőrség nyomoz.