Akciódús vasárnap a baranyai katasztrófavédőknél

2013. augusztus 5., hétfő 10:44

Délután öt óráig tíz alkalommal riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit augusztus 4-én. Akcióba kellett lendülniük Pécsen, Komló és Sikonda között, Siklós-Máriagyűdön, Mindszentgodisán, Harkány és Drávaszabolcs között, Pogányban, Katádfán és Hegyszentmártonban.

Vasárnap hajnalban Pécsen, a Márton utcában hajléktalanok használton kívüli bútorokat gyújtottak meg. A tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

 

Reggel Komló és Sikonda között egy magasfeszültségű vezeték alatt tarló gyulladt meg. A komlói tűzoltók oltották el a lángokat.

 

Siklós-Máriagyűdön melléképület gyulladt ki a Vujicsics Tihamér utcában, amely egy családi házat is veszélyeztetett. A siklósi és a pécsi tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Az épületből két gázpalackot is kihoztak.  Az ingatlan egyik tulajdonosa, egy nő másodfokú égési sérüléseket szenvedett a mellkasán. A tűz oltása során egy festékszóró spray is felrobbant, amely egy tűzoltót talált el. A szétfröccsenő festék a tűzoltó arcának alsó részén másodfokú égési sérülést okozott.

hirdetés

 

Röviddel dél előtt Mindszentgodisán, a Dózsa György utcában 300 négyzetméteren bozótos égett. A komlói tűzoltók oltották el a lángokat.

 

Kora délután Harkány és Drávaszabolcs között száz négyzetméter nagyságú területen egy erdő szélén gaz és avar égett. A siklósi tűzoltók vonultak a helyszínre.

 

Pogányban a Móricz Zsigmond utcában egy családi ház udvarán lévő száraz fű gyulladt meg, amely a lakóházat is veszélyeztette. Egy pécsi tűzoltóegység avatkozott be.

 

Katádfán egy hektáron tarló és szalmabálák égtek, amely egy kukorica táblát is veszélyeztetett. A helyszínre két szigetvári egység, és a vízszállító jármű vonult.

 

Délután Hegyszentmártonban 300 négyzetméteren száraz fű és gaz égett. A tűzben két műanyag kuka is elolvadt. A siklósi egység oltotta el a lángokat.

 

Röviddel három óra után Pécsen, a Magtár utcában egy hektár nagyságú területen nádas, és bozótos gyulladt meg. A pécsi tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A tűz lakóházakat is veszélyeztetett, így az elsődleges feladat azok bevédése volt. A tűzoltók másfél óra alatt fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett.

 

Ezen kívül egy téves jelzés érkezett még a katasztrófavédelem főügyeletére.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

Bántalmazás, fajtalankodás, lopás, koldulás: ezt tanulta élete első tíz évében alkoholista szüleitől a két kisfiú. A Pécsi Ítélőtábla 9 év börtönre ítélte az apát. A gyerekeket élettársa tudtával és beletörődésével hat éven át szexuálisan zaklatta és bántalmazta.

Pécs, 2013. október 29. - Gyártócsarnokot építtetett és a napokban megkezdte a termelést a könnyűfémöntéssel és alumínium alkatrészek előállításával foglalkozó PCI Formaöntöde Kft. Mohácson - tájékoztatta a társaság az MTI-t.

15-1354368955.jpgHatvannyolc évvel ezelőtt deportálták haláltáborokba a pécsi zsidóságot. Schönberger András szerint egy oka van, hogy a megemlékezést ünnepnek nevezhetjük: a tény, hogy kimondhatjuk mindazt, ami felgyülemlett.