Új gyártócsarnok Mohácson, megkezdődött a termelés

2013. október 29., kedd 07:50

Pécs, 2013. október 29. - Gyártócsarnokot építtetett és a napokban megkezdte a termelést a könnyűfémöntéssel és alumínium alkatrészek előállításával foglalkozó PCI Formaöntöde Kft. Mohácson - tájékoztatta a társaság az MTI-t.

A Pineaud Casting Industry csoporthoz tartozó, 2011-ben alakult, két külföldi vállalat és két francia magánszemély tulajdonában lévő társaság közleményében azt írta: a mintegy 941 millió forintos, fele részben európai uniós és hazai támogatást élvező beruházást az autóipar számára gyártott alumínium biztonsági alkatrészek iránti kereslet növekedése tette szükségessé.
   

hirdetés

Kitértek rá, a PCI Formaöntöde mohácsi üzemének elsődleges feladata jó minőségben, a megadott határidőn belül legyártani és kiszállítani az autóipari cégek által megrendelt öntvényeket, fék-, kormány-, valamint turbóalkatrészeket, főfékhengereket, féknyergeket, és egyebek mellett motortartó elemeket.
   

A cég az MTI megkeresésére nem kívánta közölni, mekkora éves árbevételt remél tevékenységétől, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy jelenleg 71 embert foglalkoztat, 3 év alatt összesen 140 dolgozó felvételét vállalta, s jövőre egymilliárd forintot költ a mohácsi csarnok technológiai fejlesztésére, új eszközök beszerzésére.
   

Megjegyezte, hogy a cég beruházása és működése a helyi foglalkoztatás élénkítése mellett jelentős iparűzésiadó-bevételt generál, erősíti a helyi gazdaságot, így a Duna-parti várost további vállalkozások számára is vonzóbbá teszi.

 

Forrás: MTI

 

További információkért a Mohácsi Újság oldalát ajánljuk.

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. július 8. - Két évtizede nem volt akkora érdeklődés a Magyar PR Szövetség valamely rendezvénye iránt, mint az első nyári PR Akadémia megnyitóján, a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karán.

hullam-ujra-kinyitott-mti2-400a-1406901462.jpgPécs, 2014. augusztus 1. - Ma ismét megnyitotta kapuit a patinás pécsi Hullámfürdő strandja. A kültéri medencéket fel kellett újítania a város önkormányzatának, így azokat ezen a nyáron először használhatják a látogatók.

kazettak-kertvaros3-400-1394158898.jpgPécs, 2014. március 7. - A Pécs-Kertvárosi Református Egyházközség és a város önkormányzatának képviselői tegnap ünnepélyes keretek között mutatták be a sajtónak a kertvárosi templom mennyezetén kialakított ornamentikás díszítésű fakazettákat.