9 év, tönkretett életekért?

2013. január 8., kedd 13:04

Bántalmazás, fajtalankodás, lopás, koldulás: ezt tanulta élete első tíz évében alkoholista szüleitől a két kisfiú. A Pécsi Ítélőtábla 9 év börtönre ítélte az apát. A gyerekeket élettársa tudtával és beletörődésével hat éven át szexuálisan zaklatta és bántalmazta.

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden, jogerősen annak a férfinak a büntetését, akit korábban kilenc év, fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel sújtottak, mert éveken át fajtalankodott két kiskorú fiával.

 

A 45 éves férfi és 37 éves élettársa kapcsolatából öt gyermek született, de csak a két legkisebb, 1999-ben és 2000-ben született fiúkat nevelték, a többiek anyagi okok miatt intézetbe, illetve nevelőszülőkhöz kerültek.

hirdetés

Az italozó életmódot folytató szülők nem dolgoztak, megélhetésüket kizárólag a gyerekek után járó segélyekből, támogatásokból biztosították. A nő rendszeresen koldulni járt a fiúkkal, esetenként áruházakból is lopott, ennek során gyermekeit vette rá az eltulajdonított értékek elrejtésére.

A férfi rendszeresen bántalmazta élettársát és fiait. A gyerekeket a nő tudtával és beletörődésével hat éven át szexuálisan zaklatta. A fajtalankodásra akkor derült fény, amikor a gyámhatóság a fiúkat is nevelőszülőknél helyezte el és a gyerekek új otthonukban beszámoltak a velük történtekről.


A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Pécsi Törvényszék határozatát, és a férfit szemérem elleni erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt 9 év fegyházbüntetésre, élettársát kiskorú veszélyeztetéséért 1 év 1 hónap, 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

 

(mti)

Kapcsolódó cikkek

szentlorinci-vagta2016-400-1470206330.jpg

Pécs, 2016. augusztus 3. - Vasárnap, augusztus 14-én a 23. Szentlőrinci Gazdanapok ad otthont a Nemzeti Vágta híres elővágtájának, a Szentlőrinci Vágtának. A lovasok versenye délelőtt veszi kezdetét a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Vásárcentrumában, a lovaspályán.

A Dél-dunántúli Kulturális Ipari Klaszter Creative Cities projektje keretében megvalósult Creative Pécs! kampány elsődleges és legfontosabb célja a Pécs városában rejlő kreativitás hatékony, érdekes és széleskörű bemutatása.

Pécs, 2015. június 27. - Új részleget nyit a logisztikával foglalkozó német Hellmann cég szeptemberben Pécsett - jelentette be Csizi Péter országgyűlési képviselő pénteken a baranyai megyeszékhelyen.