A Zsolnay Étterem az 50 legjobb között

2014. június 24., kedd 22:39

A Zsolnay Kulturális Negyedben található Zsolnay Étterem felkerült a Népszabadság kiadványának 50 legjobb hazai éttermet összesítő listájára, melyet az ország meghatározó  gasztrobloggerei állítottak össze.

Ahogy Teleky Zoltán tulajdonos elmondta, nagy öröm számukra, hogy ilyen módon elismerték munkájukat, ráadásul a megjelent kritika nem csak az étteremről, hanem az egész Zsolnay Negyedről nagyon pozitívan számolt be.

A tulajdonos szerint a cím elnyerése az általuk nyújtott magas minőségnek és újfajta szemléletmódnak köszönhető:
„Célom, hogy ha a vendég belép az étterembe – ami egykor Zsolnay Vilmos lakóháza volt – olyan különleges miliőbe kerüljön, ami rögtön rabul ejti. Az enteriőr a Zsolnay Manufaktúra hőskorát idézve, modern stílussal ötvözve repíti a vendéget egy más világba. Számomra alapvető, hogy a pincér megjelenésétől a tálalásig minden maradandó élmény legyen. Ezért figyelünk oda az apró részletekre és igyekszünk napról napra újat adni azokban.”
A tulajdonos elmondta, példaképként tekintenek Zsolnay Vilmosra, a kreatív iparosra, aki egy tradicionális iparágban tudott újat alkotni. A Zsolnay Étterem is a régió hagyományos ízeire, jellemző alapanyagaira, receptúráira épít, amit aztán a kor ízléséhez hangolva kínál a betérő vendégeknek.
„Azt gondolom, hogy a Zsolnay Kulturális Negyed és a Zsolnay Étterem azonos utat jár be, izgalmas kulturális tartalmat kínálunk a magunk területén. Jó látni, hogy egyre nagyobb a kereslet minderre és egyre több a pozitív visszajelzés is.” – zárja gondolatait a cégvezető.

hirdetés

A Zsolnay Étterem számára nem ez volt az első elismerés: a vendégek szavazatai alapján a Dining City listáján a vidéki éttermek közül 3. helyen végzett és felkerült a Dining City top 100-as listájára is.

Kapcsolódó cikkek

szobrok-harkany400-1387778951.jpgA városi értékek megismerése köré szervezett szemléletformáló akciót december közepén a Harkányi Turisztikai Desztinációs Menedzsment. A harkányi lakosokat, iskolásokat és a szabadságukat töltő vendégeket a város köztéri szobrainak történetét, jelentőségét bemutató, parkban tett sétával, előadással és forró itallal várták.

kabos-1359454115.jpg

Magyar kisbolygók világítják be a csillagos eget: december végén 8 magyar felfedezésű kisbolygó elnevezését hagyta jóvá a Nemzetközi Csillagászati Unió. Így megfelelő távcsövek birtokában kikémlelhetjük Gárdonyit, Kabost, vagy a "Málna" bolygót. Más felfedezők a szülőföldjükről emlékeztek meg, így Fertőszentmiklós és Mecsek nevű kisbolygót is láthatunk már az égen.

700 motoron 1000 motoros vonja magára autós és gyalogos pécsiek figyelmét szombaton. Gurulásukkal jelzik: a tavasz és a jó idő beköszöntével újra megjelennek az utakon a robogók, sportmotorok, chopperek, ami mindenkitől fokozottabb figyelmet követel a közlekedés valamennyi résztvevőjétől.