Mit mesélnek a szobrok Harkányfürdőn?

2013. december 23., hétfő 07:10

szobrok-harkany400-1387778951.jpgA városi értékek megismerése köré szervezett szemléletformáló akciót december közepén a Harkányi Turisztikai Desztinációs Menedzsment. A harkányi lakosokat, iskolásokat és a szabadságukat töltő vendégeket a város köztéri szobrainak történetét, jelentőségét bemutató, parkban tett sétával, előadással és forró itallal várták.

A program célja a város rejtett kincseinek, művészeti alkotásainak és múltjának megismerése volt. A séta vezetője a város múltját jól ismerő Dezső László harkányi helytörténész volt, aki a köztéri alkotásokhoz kapcsolódó legérdekesebb, egyedülállóan színes és sokoldalú történeteket mesélte el.

hirdetés

 

„Célunk, hogy a szobrok emlékeivel és történeteivel eltöltött délután után kicsit más szemmel tekintsünk a város értékeire, szépségére. Ne csak a nyári melegben, amikor sok a turista, hanem a téli időszakban is legyünk büszkék arra, hogy Harkányfürdő nemcsak a gyógyvizével, hanem gazdag lehetőségeivel is színesíti az életünket, vendégeink szabadságát!” - mondta Hajdú Gábor, a harkányi Tourinform iroda vezetője, az esemény házigazdája.

 

Forrás: Harkányi Turisztikai Egyesület

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. december 22. - Csaknem 800 millió forintból korszerűsítik a csapadékvíz-elvezetést Pécsett; a projekt támogatási szerződését a napokban írták alá - közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata szerdán az MTI-vel.

valogato1-400-1432135848.jpgPécs, 2015. május 21. - A Megváltozott munkaképességű emberek a kék gazdaságban című projekt keretében informatikai hulladékválogató üzem megnyitására, húsz új munkahely megteremtésére került sor Pécsett, az Edison utcában. Az üzem május 1-én kezdte meg működését, hivatalos átadó rendezvényére május 19-én került sor.

negy-festomuvesz400-1404296877.jpgPécs, 2014. július 2. - Négy festőművész címmel rendez kiállítást a Janus Pannonius Múzeum a Pécsi Zsidó Hitközséggel együttműködve. A tárlat szomrú apropója: hetven éve, 1944. július 4-én kezdődött meg a pécsi zsidóság deportálása.