Üzlet 2.0 = kapcsolatitőke-megosztás

2015. július 9., csütörtök 07:05

Budapest, 2015. július 9. - Egyedül nem megy, csapatban viszont igen. A kapcsolatitőke-megosztás profi gyakorlata egyre nagyobb erővel hódít Magyarországon. Az eredményeket látva ma már akár Üzlet 2.0-nak is nevezhető mindaz, ami a világ és hazánk legnagyobb networking szervezetének csoportjaiban folyik. A BNI (Business Network International) egyik pécsi, illetve szekszárdi csoportja után most az észak-budaörsi üzleti közösség is elérte a külön elismerést jelentő státuszt.

Amikor a cégek 97%-a ajánlások útján szerzi ügyfeleinek, megbízásainak többségét, a kapcsolati tőke jelentősége meg nem kérdőjelezhető. Kissé abszurd ugyanakkor, hogy a sikert ígérő üzleti ajánlások megszerzésére a magyarországi vállalkozások mindössze 3%-ának van tudatos stratégiája. A rendszeres időközönként, szervezett keretek között megvalósuló üzleti találkozók erre a problémára kínálnak - az elmúlt évek statisztikái által fényesen igazolható - választ.

hirdetés

 

Az idén 30 éve alapított BNI networking modellje 2008-ban érkezett Magyarországra. A kapcsolati tőkemegosztást jutalékmentes üzleti ajánlásokkal ösztönző szervezetnek jelenleg ma már közel 900 hazai vállalkozás a tagja. Hétről hétre több mint 30 csoportban találkoznak egymással üzletemberek, vállalkozók, a gyakorlatba ültetve az „Aki ad, az nyer!®” gondolat szellemiségét.

 

„Hall of Fame” elismerést azok az üzleti csoportok kapnak, akik az indulás hónapjában elérik a 35 fős aktív taglétszámot. Földrajzi régiónkban erre korábban nem volt példa, de a 2013-as pécsi csoportindulás után májusban a szekszárdiak, majd júniusban az észak-budaörsiek is feliratkoztak erre a listára.

 

- Az emberek megértették, hogy az újfajta üzleti gondolkodás sikeres elterjesztése érdekében először növekedni kell, és csak utána jöhet az üzletelés - árulja el Andricza Zsuzsanna, a BNI Északnyugat-Pest megyei régióigazgatója. A North Budaörsi Success Groupban két héttel az indulás után 21-ről 35-re ugrott a tagok létszáma. - A legkülönbözőbb területekről - munkaerő-kölcsönzés, nyomtatástechnika, vagyonvédelem és biztonságtechnika, telekommunikáció - hívtunk meg profi gondolkodású üzletembereket, akik felismerték az együttműködésben rejlő lehetőséget, és a saját aktivitásukat is hozzáadták a csoport dinamikus növekedéséhez.

 

Forrás: BNI Magyarország, bővebben: www.bni-hungary.com

Kapcsolódó cikkek

indulabakterhaz-1373724331.jpg

Holtan találták szombaton Olvasztó Imrét, aki az 1979-ben forgatott Indul a bakterház című filmben gyermekszínészként alakította az egyik főszereplő, Bendegúz karakterét.

kovacsmatyas400-1468313277.jpg

Budapest, 2016. július 13. - A Brexit okozta izgalom az előttünk álló negyedévben is velünk marad, a globális növekedés azonban nincs veszélyben. Egyelőre maguk a nagy jegybankok is kivárnak, így a befektetők számára is a türelem, és a hosszabb távra előretekintés ajánlatos - javasolják a K&H Alapkezelő szakemberei a harmadik negyedévre.

iphone1-400-1439489151.jpgBudapest, 2015. augusztus 14. - Egy új applikációval bárki segíthet barátainak munkát találni és ezzel akár százezreket is kereshet.