Közösségi toborzás már nálunk is

2015. augusztus 14., péntek 07:05

iphone1-400-1439489151.jpgBudapest, 2015. augusztus 14. - Egy új applikációval bárki segíthet barátainak munkát találni és ezzel akár százezreket is kereshet.

Magyarországon is elérhető az Egyesült Királyságban már sikeresen működő toborzási alkalmazás, a GigPlug, melynek segítségével az aktív LinkedIn és Facebook felhasználók összekapcsolhatják ismerőseiket a portálon meghirdetett pozíciókkal, és - ami a valódi újdonságot jelenti - sikeres elhelyezés esetén a toborzási díj a felhasználót illeti. A GigPlugnak köszönhetően bárki potenciális fejvadásszá válhat, akik pedig eddig is gyakran ajánlották ismerőseiket, most először ezzel pénzt is kereshetnek. Magyarországon már többek közt az NNG, a LogMeIn, az Infomatix nyitott pozíciói elérhetőek a GigPlug-on.

hirdetés

 

Az ajánlási folyamat egyszerű: az ingyenes alkalmazás letöltése után a felhasználók megtekinthetik a meghirdetett munkaköröket és ha ismernek valakit, akit az adott pozícióra alkalmasnak találnak, egy gombnyomással továbbküldhetik az álláshirdetést. Ha az ismerős úgy dönt, hogy jelentkezik az állásra és végül meg is kapja azt, a toborzási díj a felhasználót illeti.

 

A LinkedIn fiókunk összakapcsolásával a GigPlug intelligens algoritmusa a profilokon található információk alapján automatikus javaslatokat generál.

 

Az, hogy az adott ismerőst a pozíciót meghirdető cég végül ki is választja természetesen nem garantált, de minden átgondolt jelölés egy esély arra, hogy hozzájáruljunk ismerőseink, barátaink karrierépítéséhez, és ezzel még pénzt is keressünk. Az új szolgáltatás, amely a GigPlug weboldalán és okostelefonokon keresztül is elérhető, a jelenleg elérhető meghirdetett munkakörök alapján pozíciónként 100-200 ezer forint toborzási díjat ajánl.

 

A GigPlug a vállalatok számára is egy új, dinamikus és költséghatékony csatornát jelent a toborzásban, mivel a pozíciókat feltöltő vállalatok csak abban az esetben fizetnek, ha sikeres felvétel történik. Hirdetési díj nincs, sikeres felvétel esetén a GigPlug toborzási díja a munkakör éves fizetésének 5 százaléka. Az ingyenesen letölthető iOS és Android applikáción, vagy a weboldalon keresztül a vállalatok maguk tölthetik fel betöltésre váró pozíciókat.

 

A GigPlug az Egyesült Királyság után, ahol az alkalmazás jelenleg többezer felhasználóval rendelkezik és ezernél is több nyitott pozíció elérhető, Magyarországon kezdte el nemzetközi terjeszkedését. A magyar felhasználók számára elsődlegesen a Magyarországon meghirdetett pozíciók jelennek meg, de természetesen minden felhasználó böngészheti a teljes adatbázist és ajánlhat Európa több országába is.

 

"Nagyon örülünk, hogy sikerült az első vállalati ügyfeleinket regisztrálni Magyarországon. A jelenleg elérhető pozíciók száma Magyarországon még elég alacsony, és elsősorban az IT/technológia szektorból vannak, de bízunk abban, hogy ezt a forradalmian új platformot hamarosan még több vállalat használja majd a toborzásban, miközben a GigPlug felhasználók száma tovább növekszik." - nyilatkozta Chris Dobson, a GigPlug ügyvezető igazgatója. (Forrás: Grayling)

Kapcsolódó cikkek

iranypecs400-1447734601.jpgPécs, 2015. november 17. - Elindult az Oszkár telekocsi és az Irány Pécs! Nonprofit Kft. kedvezményeken alapuló közös kampánya. Ennek köszönhetően minden, Oszkár telekocsival Pécsre érkező utas 24 órás Irány Pécs! kártyát kap ajándékba. De nem csak utazni érdemes hozzánk, autósként is csak nyerni lehet Péccsel!

oktf2016-filmpalyazat400b-1458028443.jpg

Budapest, 2016. március 16. - Idén is meghirdeti filmpályázatát az OKTF NHI. Fiatal, elsősorban egyetemista és középiskolás korú amatőr filmesektől várják, hogy fogalmazzák meg képekben, mit takar számukra a „HOZZ KI TÖBBET KEVESEBBŐL!” gondolat a környezetünkre való odafigyelés, a körülöttünk keletkező hulladékokkal való felelős bánásmód terén.

Budapest, 2014. március 18. - Új elemmel bővül a civil szervezetek részére biztosított állami támogatások rendszere az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére. Az új infrastruktúra-támogatási rendszer célja, hogy a Kormány az intézmények által felajánlott szabad kapacitások - ingatlan és ingó vagyon, szolgáltatások - használatba adásával is segítse a köz érdekében tevékenykedő civil szervezeteket.