Újra lesz technofelvonulás Budapesten

2015. július 13., hétfő 07:00

techno-budapest400-1436722489.jpgBudapest, 2015. július 13. - A Love Parade és a Mayday több évtizedes hagyományának köszönhetően a techno zene teljesen átitatta az európai partikultúrát, néhány évnyi szünet után pedig újra lesz technoünnep Budapesten, a műfajban legendának számító fellépőkkel.

1989. július 1-jén Németországban indult útjára a Love Parade zenei békeforradalomként, melyet huszonkét év alatt tizenkilenc alkalommal rendeztek meg. A cél nem csak a szórakozás volt, hanem a zenén keresztül kiállni az emberi jogokért és a szabadságért.

 

A baráti kezdeményezésből globális méretű összefogás lett, minden évben milliókat mozgattak meg Berlin utcáin kamionos felvonulásokkal és techno zenével. Az átütő sikerű esemény híre futótűzként terjedt el az egész világon, ennek nyomán született meg 2000-ben a Budapest Parádé is, az ország történetének legnagyobb zenei felvonulása. A hét alkalommal megtartott rendezvényre évente több mint fél millió ember gyűlt össze a magyar fővárosban.

hirdetés

 

A Trip Hungary csapata azt a célt tűzte ki 2014-ben, hogy sok más színes és kalandos program mellett folytassák ezt a hagyományt, így idén augusztus 20-án, kilencévnyi szünet után ismét lesz technoünnep Budapesten.

 

Az esemény a Budapest Rave névre keresztelt klasszikus formátumú zenés-kamionos felvonulással veszi kezdetét kora délután. Ezt követi az este fő partija, a Members Of Mayday, ahová a régmúlt időszak legnagyobb egyéniségeit hívták el. Itt lesz a Love Parade atyja, Dr. Motte, aki a szervezők kérésére az esemény himnuszát is elkészíti, a kultikus Mayday-t alapító Westbam, a rave korszak meghatározó alakja, Marusha és a kilencvenes évek egyik nagy techno forradalmára, Misjah is.

 

A hazai elektronikus zenei élet legendás arcai sem maradhatnak el, egyetlen este erejéig visszatér a Mayday himnuszokat szerző Collins & Behnam, fellép a folyamatosan megújuló DJ Kühl, az estét pedig DJ Budai zárja. Az egész nap levezetéseként pedig több esti partiból is választhatnak a szórakozni vágyók.

 

Forrás: MTI OTS

Kapcsolódó cikkek

Budapest 2014. június 23. - A Telenor adatcsomag-előfizetéssel rendelkező ügyfelei augusztus 31-ig belföldön teljesen ingyenesen használhatják a Facebookot mobileszközeiken és számítógépükön egyaránt.

bz-motorvonat400-1387101946.jpgAz elmúlt évek legjelentősebb kínálatbővítéseivel lép hatályba az új vasúti menetrend december 15-én - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), illetve a MÁV-Start Zrt. az MTI-vel.

Budapest, 2016. június 12. - A nyári munkát vállaló diákok a foglalkoztatás és a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra - a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével - ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.