Újra dőltek a napi hőmérsékleti csúcsok, Pécs megint a listán

2013. augusztus 9., péntek 20:33

Budapest, 2013. augusztus 9. - Megdőltek a maximumhőmérsékleti rekordok pénteken is. A fővárosban 38,6 Celsius-fok, míg országosan 39,5 fok lett az új rekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Vidéken ma hajnalban is Pécsen volt a legmelegebb.

Péntekre virradóra megdőltek a legmagasabb napi minimumhőmérsékleti rekordok. Budapest lágymányosi részén 24,3 fok, Pécs-Árpádtetőn 25,1 fok volt a leghidegebb. Ez már a harmadik egymás utáni nap, hogy Pécsen dőlt meg az országos minimumhőmérsékleti rekord: augusztus 7-ére virradóra Árpádtetőn 23,8 fokot, 8-án hajnalban a meteorológiai szolgálat pécsi mérőállomásán 25,2 fokot mértek.

hirdetés

 

Mint az OMSZ írta, napközben a szinte zavartalan napsütés hatására gyorsan emelkedett a hőmérséklet, és így a nappali melegrekordok is megdőltek. Pénteken délután Baja-Csávoly állomáson volt a legmelegebb, ahol 39,5 fokot mértek. Ez csaknem két fokkal magasabb az eddig augusztus 9-i, 37,6 fokos rekordnál, amelyet 1992-ben, Tihanyban rögzítettek.
   
A fővárosban, Újpesten 38,6 fokot mértek, ami 3,1 fokkal volt melegebb az 1992-ben Budapest belterületén mért 35,5 fokos rekordnál.
   
Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. május 26. - Nem kisebb célt tűzött ki a Szemem Fénye Alapítvány, mint összefogni az egész országot a gyermekhospice ügyének támogatásáért. A szervezet nemrég jelentette be, hogy még idén elkezdődhet hazánk harmadik gyermekhospice házának megépítése Romonyán. A projekt megvalósulását egy országos roadshow-val kívánják támogatni.

buda-cash-bp400-1424926582.jpgBudapest-Siklós, 2015. február 26. - A kormány segítségében bízik Siklós polgármestere annak érdekében, hogy a Buda-Cash Brókerház működésének felfüggesztésével összefüggésben a DRB-t is érintő kifizetési korlátozás ellenére ne kerüljön veszélybe az önkormányzat működése. Az MTI azt tudakolta meg a NAV-tól, mi lesz azokkal, akik az ügy miatt a bevallások során késedelembe eshetnek.

Budapest, 2015. május 13. - Már csak néhány napig lehet pályázni a DELFIN Díjra, amelyet olyan magyar cégeknek adományoz a Telekom, amelyek a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége kimagasló, és tevékenységükhöz viszonyított fenntarthatósági teljesítménye példaértékű.