Kampány négy keréken a gyermekhospice-ért

2015. május 26., kedd 06:05

Pécs, 2015. május 26. - Nem kisebb célt tűzött ki a Szemem Fénye Alapítvány, mint összefogni az egész országot a gyermekhospice ügyének támogatásáért. A szervezet nemrég jelentette be, hogy még idén elkezdődhet hazánk harmadik gyermekhospice házának megépítése Romonyán. A projekt megvalósulását egy országos roadshow-val kívánják támogatni.

A pécsi székhelyű Szemem Fénye Alapítvány elsőként honosította meg a gyermekhospice szolgáltatást hazánkban, és évek óta dolgozik azon, hogy minél többen halljanak erről a kezdeményezésről. 2010-ben létrehozta a Dóri Házat, Magyarország első gyermekhospice házát, ahol azóta is térítésmentesen fogadják a gyógyíthatatlan beteg gyermekeket és családjaikat.

 

A jelenlegi kereteket viszont kinőtték, így az alapítvány régóta dédelgetett álmát, azaz egy, a nemzetközi standardeknek és trendeknek is megfelelő gyermekhospice létesítményt szeretne létrehozni a Baranya megyei Romonyán. Nemcsak több férőhelyet, hanem korszerű terápiás részleget is kialakítanak majd a házban.

hirdetés

 

A szervezet igyekszik minden követ megmozgatni, hogy ez a terv még idén a megvalósulás útjára léphessen, és ehhez országos kampányba fog. Az alapítvány munkatársai egyéves adománygyűjtő körútra indulnak, ahol negyedéves turnusokban mindig 4-5 megyét jár végig autójuk. A falu- és városnapokhoz, valamint neves rendezvényekhez igazított állomásokon a forrásgyűjtésre és a tájékoztatásra fókuszálnak, hiszen egy olyan cél, egy olyan téma áll az ügy középpontjában, amely még mindig tabunak számít hazánkban.

 

Országjáró roadshow-jukon közvetlen támogatásra nyílik lehetősége bárkinek. Adományperselyeket helyeznek ki, amelyeknél tetszés szerinti összeggel járulhatnak hozzá az emberek az új gyermekhospice ház tervének megvalósításához. Továbbá tárgyi felajánlásokat is szívesen fogad az alapítvány, melyeket értékesítve szintén a romonyai tervek kivitelezését támogathatják az adakozók, emellett a szervezet az önkéntesek jelentkezését is örömmel veszi.

 

A május végén induló és egészen 2016 júniusáig tartó, nagyszabású kampány célja az országos méretű összefogás, amely felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon is van hova fordulni, ha gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermek van a családban.

 

Forrás: Ferling

Kapcsolódó cikkek

Szeged, 2013. június 13., csütörtök - Több mint tízezer aláírás gyűlt össze a szegedi biomassza-erőmű megépítése ellen indított népi kezdeményezés során - jelentette be Ménesi Imre (MSZP-Összefogás Szegedért) szegedi önkormányzati képviselő csütörtökön a csongrádi megyeszékhelyen.

Budapest, 2015. február 25. - A nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében április 1-jétől az állami köznevelési feladatellátás keretében az Oktatási Hivatalhoz kerülnek az állami pedagógiai-szakmai szolgáltatások, és létrejönnek a Pedagógiai Oktatási Központok (POK) - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága.

Budapest, 2016. november 4. - Az IT Services Hungary (ITSH) Kft. három vidéki telephelyén, Szegeden, Debrecenben és Pécsen 4,6 milliárd forintos beruházással 360 új munkahelyet hoz létre - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.