Új webes kiadvány: Hogy állnak a megyék?

2014. szeptember 22., hétfő 06:05

megyek-baranya-ksh-2014-1-400-1411321512.jpgBudapest, 2014. szeptember 22. - A felhasználók körében végzett véleménykutatás eredményeit mérlegelve a KSH „Fókuszban a megyék” címmel új, webre szerkesztett kiadványt indított útjára. Az alkalmazás az évközi területi adatokat tartalmazó eddigi „Statisztikai Tájékoztató” sorozat korábbi - honlapjukról ingyenesen letölthető - kiadványait váltja fel.

A felhasználóbarát tájékoztatás érdekében az eddigi hagyományos, megyénként külön-külön elérhető kiadvány helyett negyedévről negyedévre önálló webfelületen tájékozódhatnak az érdeklődők a főváros és a 19 megye társadalmi-gazdasági helyzetének alakulásáról, amely interaktív grafikonjaival és rövid, lényegre törő magyarázataival az egyes témakörök megyénkénti áttekintése mellett azok összehasonlítására is lehetőséget biztosít.

hirdetés

 

Ezenkívül a megyénként kiválasztott témakörök nyomtatható változatát is felhasználói rendelkezésére bocsátja a KSH. A felületen megyénként és témakörönként is lehet választani, továbbá negyedévente frissülő, Excel-formátumban letölthető táblaanyag is segíti a tájékozódást, valamint az adatok további felhasználását.

 

A kiadvány felületéről közvetlen átjárást biztosítanak a KSH területi adatokat is tartalmazó statikus (STADAT) és dinamikus (Tájékoztatási adatbázis) adatbázisaihoz, valamint a módszertani tudnivalókhoz és a kiadványarchívumhoz is.

 

Az optimális megjelenítéshez modern böngészők használata ajánlott, 1280 képpont széles felbontásban (minimális követelmény Internet Explorer 7+, 1024 képpont felbontásban), a Javascriptek futtatásának engedélyezésével.

 

Forrás: Központi Statisztikai Hivatal

Bővebben: A KSH webes alkalmazása a megyék társadalmi-gazdasági helyzetének alakulásáról

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. február 27. - Az E.ON egyetemes gázszolgáltatásban vételező ügyfeleinek az átadása január 1-én megtörtént. Az ügyfél- és számlázási adatok egyeztetése és átadása során a két szolgáltató szorosan együttműködött, és több ellenőrző pontot is beépített a folyamatba - ennek sikerességéről és eredményességéről ez év elején közös sajtóközleményben adott tájékoztatást az E.ON és a Főgáz Zrt.

Beremend-Vác, 2016. szeptember 23. - Kitartás, elszántság és átlagon felüli teljesítmény - ez a közös abban a 715 általános és középiskolás fiatalban, akik már részesültek a DDC a Tehetségekért ösztöndíjban. A Duna-Dráva Cement Kft. alapítványa idén is kiírta pályázatát, amelyre szeptember végéig várja a tehetséges gyerekek jelentkezését.

Budapest, 2015. december 14. - Merőben újszerű showműsort indít 4 és 14 év közötti gyerek tehetségeknek az RTL Klub, Kicsi Óriások címmel. A gyermekbarát és egyúttal készségfejlesztő tehetségkutató műsorban a jelentkezők öt mentor csapatába juthatnak be ének, tánc és kistehetség kategóriában. A csapatok tudását háromfős zsűri értékeli majd.