E.ON-Főgáz: átadási hiba, javít az átadó

2016. február 27., szombat 11:05

Budapest, 2016. február 27. - Az E.ON egyetemes gázszolgáltatásban vételező ügyfeleinek az átadása január 1-én megtörtént. Az ügyfél- és számlázási adatok egyeztetése és átadása során a két szolgáltató szorosan együttműködött, és több ellenőrző pontot is beépített a folyamatba - ennek sikerességéről és eredményességéről ez év elején közös sajtóközleményben adott tájékoztatást az E.ON és a Főgáz Zrt.

A folyamatos egyeztetés ellenére az adatszolgáltatás közben hibásan becsült adatok is átkerültek az E.ON-tól a  Főgáz Zrt.-hez, ami egyes ügyfelek esetében egyszeri számlázási problémát okozott.

 

A téves számlázásban a minden hónapban valós fogyasztási adatokat rögzítő, havi diktálási elszámolást választó ügyfélkör érintett. Ezen ügyfelek esetében a megszokottól eltérő módon becslés alapján készült el az új szolgáltató első számlája, a becslésnél az E.ON adataiban volt a hiba.

hirdetés

 

A problémát az okozta, hogy a decemberi átadás-átvételi mérőállás alapján kiszámított napi átlagfogyasztás értékét nem az éves fogyasztásból határozta meg a számítást végző rendszer, hanem a decemberiből, és így magasabb várható fogyasztást kalkulált. Az adatok ellenőrzése során ez a probléma nem jelentkezett.

 

Ezek az adatok korábban nem okoztak problémát, mivel a számlázás nem ezek alapján történt, a becslés kizárólag az átadás-átvételi folyamathoz volt szükséges.

 

Az E.ON azonnal javítja az érintett adatot, és szorosan együttműködik a Főgáz Zrt.-vel a probléma minél előbbi megoldása érdekében - tájékoztatták portálunkat pénteken.

 

Az E.ON  az okozott kellemetlenségért mind a Főgáz Zrt.-től, mind az érintett ügyfelektől elnézést kér.

 

Forrás: E.ON

Kapcsolódó cikkek

pokember400-1405861631.jpgBudapest, 2014. július 21. - Szuperhősnek lenni minden gyerek álma. Repülni a madarakkal, láthatatlanná válni egyik pillanatról a másikra. Még felnőttként is jó visszagondolni arra, amikor gyerekként arról álmodoztunk, hogy kedvenc rajzfilmjeink hőseinek bőrébe bújhatunk és természetfölötti erőkkel rendelkezünk, melyeket bármikor használhatunk. És hittünk benne, hogy ez lehetséges!

Budapest, 2015. augusztus 10. - Kiváló évjárat lehet a 2015-ös azokon a borvidékeken, ahol jégverés, vagy szőlőbetegségek nem károsították a szépen fejlődő szőlőtermést. A Syngenta szakmai rendezvénysorozatán viszont arra is figyelmeztettek a szakemberek, hogy komolyan kellene venni minden szőlőtermesztőnek az aranyszínű sárgaság vírushordozója, az amerikai szőlőkabóca elleni védekezést, mert a súlyos betegség kezdetben enyhe, majd 4-5 év alatt egyre durvább pusztítást végezhet a szőlőben.

Pécs, 2016. április 25. - A még mindig egyre csak csökkenő kamatkörnyezet a kockázatosabb befektetésekre ösztönöz, a hektikusan mozgó árfolyamok azonban könnyen elijeszthetik a megtakarítókat. A K&H befektetési szakemberei szerint a befektetők számára ezért most az a legfontosabb kérdés, hogy felüljenek-e az árfolyam-hullámvasútra, és jelen legyenek a piacon, vagy visszahúzódjanak a biztonságos betétekbe.