Szavazatoddal megszépülhet városod egyik közterülete

2013. november 9., szombat 13:10

megszepul-a-varosom400-1383998568.jpgHét építőipari cég - a Hörmann, a Mapei, a Fujitsu-Fisher klíma, a Ravak, a Rigips, a Creaton és az ELKO EP Hungary - részvételével indult el a „MegszépülAVárosom” kezdeményezés. Ennek keretében az interneten legtöbb szavazatot kapó fővárosi kerület vagy vidéki megyeszékhely, nagyváros egy kiválasztott közterületét újítják fel a cégek. Szavazni az erre a célra elindított weboldalon keresztül december 20-ig lehet.

A hét kezdeményező az ÉpítkezemFelújítok társulásba tömörülve eddig az építkezőket és felújítókat segítette ötletes tanácsaival, különleges lehetőségeivel. Most azonban úgy gondolták, hogy itt az ideje egy nagyobb léptékű összefogásnak. Így született meg a „MegszépülAVárosom” program. Ennek keretein belül a társulás 2014 tavaszán annak a budapesti kerületnek vagy vidéki megyeszékhelynek, nagyvárosnak egy közterületét újítja fel, amelyek 2013. szeptember 13. és december 20. között a legtöbb szavazatot kapja. A szavazási időszak lezártát követően a társulás a helyi önkormányzattal egyeztetve dönti el, hogy a nyertes település melyik közterülete (játszótér, park, nyíltkert, körforgalom) kerüljön felújításra.

hirdetés

 

A kedvenc településekre eddig beérkezett tizenkétezer szavazat alapján jelenleg Dunakeszi vezet a versenyben.

 

„Az építőiparban még mindig érezhető válság ellenére, a hét kezdeményező cég most gondolta időszerűnek, hogy elindítsa a „MegszépülAVárosom” kezdeményezést. A közös gondolat és álláspont kialakítása - miszerint felelősséggel tartozunk lakóterünkért, környezetünkért - nem volt nehéz feladat, hiszen ezek a vállalatok már egyenként is bizonyították elkötelezettségüket és érzékenységüket a társadalmi problémák és azok megoldása iránt. A program szeretné bebizonyítani, hogy a közösség erejét használva, együtt, képesek vagyunk szebbé varázsolni mindennapi életünk színterét” - mondta el a kezdeményezéssel kapcsolatban Szabácsik Gergely, a projekt koordinátora.

 

A felújítás - a felújítandó közterület adottságaitól függően - kiterjedhet szemétszedésre, padok cseréjére, felújítására, virág, fa-, bokorültetésre, füvesítésre, játszóterek felújítására közterületi pavilonok, ülő sarkok kialakítására is. A szervezők azt tervezik, hogy a felújítást a helyi önkormányzat és lakosok bevonásával végzik el. A munkálatokra előreláthatólag 2014. március 1. és május 31. között kerül majd sor.

 

A programról bővebb információ a megszepulavarosom.hu vagy a projekt Facebook-oldalán található. Te is szavazz a településedre! Ne hagyd, hogy szeretett városod, kerületed orra elől egy másik település vigye el a dicsőséget! Segíts városodnak, kerületednek, hogy még szebb legyen!

Forrás: Twist Communication és Gazdasági Rádió

Kapcsolódó cikkek

pollent-gyujto-meh400-foto-jon-sullivan-1415555033.jpgBudapest-Pécs, 2014. november 11. - A Greenpeace múlt héten elindult „Úton a fenntartható mezőgazdaság felé” országjáró túrájának célja, hogy inspiráló beszélgetésekkel cselekvésre sarkalljon, és hozzájáruljon ahhoz, hogy minél többen alkalmazzák a fenntartható mezőgazdaság módszereit Magyarországon. Erre már vannak nagyszerű példák az Európai Unió országaiban, hazánkban is.

fereg400-1462698186.jpg

Budapest, 2016. május 8. - Egyre könnyebben lehet elérni a kibertámadásokhoz szükséges eszközrendszereket, a hálózatba kapcsolt digitális világ, valamint a szakemberhiány következtében kiszolgáltatottabbak lettünk.

Budapest, 2014. március 14. - Még mindig talál egyszerű megoldást az, akinek személyijövedelemadó-bevallása nem a munkáltatója, és nem is a NAV közreműködésével készül. Az úgynevezett csökkentett adattartalmú szja-bevallást május 20-ig nyomtatott és elektronikus formában is be lehet nyújtani a NAV-hoz - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.