Nyolc koraszülött halála a miskolci kórházban- vizsgálat indult

2013. augusztus 13., kedd 22:33

4641468-0d696ad9f03b30ad3f3dd1e0f63bef1c-wm-1376426529.jpg

Nyolc koraszülött csecsemő halt meg augusztus 5. és 10. között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Koraszülött-Újszülöttpatológiai osztályán.  Haláluk ügyében foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A kórház koraszülött osztályán néhány nap alatt több, igen kis súlyú, nem kellően fejlett koraszülött csecsemő életműködését nem sikerült fenntartani. A kórház erről jelentési kötelezettségének eleget téve augusztus 8-án, csütörtökön tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervét.

 

Szócska Miklós azt nyilatkozta, hogy az esetek összefüggéseit, történéseit szeretnék megérteni, hogy milyen kapcsolatok vannak a halálesetek között. Hozzátette, hogy  igazságügyi patológiai vizsgálatra kerül sor, emellett egy szélesebb értelemben vett szakmai felügyeleti vizsgálatot is elrendeltek, amely kiterjed többek között a terhes-gondozásra és a szülészeti osztály tevékenységére is.

hirdetés

 

Hogy biztosítsák a pártatlanságot- és,mert erre szólította fel a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet Orbán Viktor miniszterelnök- Csiba Gábor főigazgató-főorvost állásából felfüggesztették és a vizsgálat ideje alatt Nagy Gábor orvosigazgató veszi át a kórház irányítását. Szócska szerint a kormány arról is gondoskodni fog, hogy a felelősség vizsgálata ügyészégi szinten is megtörténjen.

 

Az államtitkár a kedden közzétett videóban azt mondta, az eddig elvégzett vizsgálatok során nem találtak összefüggést a halálesetek között. Az esetleges fertőzések igazolása vagy kizárása még folyamatban van.

 

 A kórházban múlt pénteken életbe lépett járványügyi intézkedések, azaz a betegek elkülönítése, a fertőtlenítés továbbra is érvényben vannak - mondta, hozzátéve, hogy jelenleg 34-en vannak a koraszülöttintenzív-osztályon. Közülük két gyermek súlyos állapotban van, ám ennek nincs köze a halálesetekhez.

 

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. augusztus 2. - Egyre népszerűbbé válik a távolról, akár saját számítógépekről és mobileszközökről végzett munka a nyári szezonban, ami új veszélyforrást jelenthet a nagyvállalatok számára. A biztonságosabbnak tekinthető irodai IT környezet elhagyásával a felhasználók gyakran tudtukon kívül sodorják veszélybe a vállalat féltve őrzött adatait.

energiahatekonysag-besorolas-1385006933.jpgA hazai lakóingatlanok 70 százaléka elavult, minden tizedik - azaz több százezer lakás - pedig annyira rossz állapotban van, hogy már felújítani sem lenne érdemes - derül ki egy felmérésből. A legelterjedtebb lakástípus brutális mennyiségű energiát használ el.

ronald1-400-1432416059.jpgBudapest, 2015. május 24. - A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány a miskolci és a budapesti Ronald Házak után Pécsett, a Gyermekklinika épületén belül két Ronald-szoba létrehozásával igyekszik enyhíteni a beteg gyermekek és szüleik terheit a legnehezebb időszak alatt.