Dedikált labdákkal gyűjtenek a Ronald-szobákra

2015. május 24., vasárnap 07:55

ronald1-400-1432416059.jpgBudapest, 2015. május 24. - A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány a miskolci és a budapesti Ronald Házak után Pécsett, a Gyermekklinika épületén belül két Ronald-szoba létrehozásával igyekszik enyhíteni a beteg gyermekek és szüleik terheit a legnehezebb időszak alatt.

A Pécsi Gyermekklinika területén kialakításra váró két családi szobában négy édesanya lehet kényelmesen együtt a gyermekével a kórházi kezelés ideje alatt. Az építkezés május elején kezdődött és a szobákat várhatóan július közepén adják majd át. Ahhoz azonban, hogy ezekbe a szobákba bútorok is kerüljenek, az Alapítványnak további segítségre van szüksége, ezért futball legendák közreműködésével most egy különleges gyűjtőakcióba kezdtek.

 

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány több évtizeddel ezelőtt Amerikából indult útjára, és azóta minden évben több ezer beteg gyermeknek és családtagjaiknak nyújt segítséget világszerte. Az alapítvány a világ számos pontján megtalálható Ronald McDonald Házakban olyan családok számára biztosít otthoni körülményeket térítésmentesen, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át. A hazai alapítvány 1994 óta segít magyar családokon, 1999 óta Budapesten, 2004 óta pedig már Miskolcon is működtet Ronald Házakat. Fennállása óta több mint 7500 családnak nyújtott otthont, távol az otthontól.

hirdetés

 

Annak érdekében, hogy küldetéséhez híven az Alapítvány a jövőben Pécsett is segíteni tudja a rászoruló családokat, most a Magyar Labdarúgó Szövetség segítségével a legnagyobb magyar focibajnokok aláírásaival ellátott futball labdákat kínálja árverésre. A jó ügy érdekében olyan legendák is a labdákra írták kézjegyüket, mint Nyilasi Tibor, Mészöly Kálmán, vagy Dunai Antal.

 

ronald2-620-1432416270.jpg

 

- A 21. századi gyógyításban alapkövetelmény, hogy az anya, vagy a család más tagjai együtt lehessenek a gyermekkel a kezelések során - mondta Dr. Molnár Dénes a Pécsi Gyermekklinika igazgatója. - Ebben a fontos feladatban segít klinikánknak a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány. Az anyai szeretet nagyban segíti  az ápolást, és - ami ennél is fontosabb - előmozdítja a gyógyulást. Komoly előrelépés ez a két szoba a Pécsi Gyermekklinika életében.

 

Az árverés a Vaterán keresztül zajlik és az alábbi linken érhető el: www.vatera.hu/listings/index.php?us=RonaldMcDonald

 

Az Alapítvány azt reméli, hogy minél többen indulnak majd a licitáláson ezekért a nem mindennapi emléktárgyakért.

 

További információk és adományozási lehetőségek:
www.ronaldhaz.hu
www.facebook.com/ronaldhaz
www.ronaldhaz.hu/adomanyozas

 

Forrás: Noguchi

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. július 7. - Megnyitotta kapuit a második PR Akadémia Pécsen. A szakma harminc neves képviselőjét felvonultató, háromnapos előadássorozat a Magyar PR Szövetség (MPRSZ) és a pécsi egyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának (FEEK) közös rendezvénye. Az idei kiemelt témák a vállalatok társadalmi felelősségvállalása (CSR) és a társadalmi konfliktusok kezelése.

internet400-1455465653.jpg

Budapest, 2016. február 15. - Rengeteg időt töltünk az interneten, ezzel együtt folyamatosan és egyre nagyobb természetességgel személyes adatokat és információkat szolgáltatunk. Képeket teszünk közzé, lakcímet, mobilszámot, bankszámlaszámot adunk meg, mindezeknek komoly következményei lehetnek a lopásoktól kezdve a magánélet szentségének megsértéséig.

onk2014-400-foto-rajna-images-1443623102.jpgBudapest, 2015. október 1. - Céget vezetni, feladatokkal és partnerekkel foglalkozni, új kapcsolatokat építeni és a meglévőket ápolni sok időt vesz el egy vállalkozó idejéből. Utóbbi két tényező pedig rendkívül fontos, hiszen a cégek 97%-a ajánlások útján szerzi munkái nagy részét.