Külföldi diákot fogadna a család?

2015. július 19., vasárnap 10:00

diaklany400-1437291842.jpgBudapest, 2015. július 19. - 2011 óta a világon hazánk népszerűsége növekedett a legnagyobb mértékben a külföldi cserediákok körében a világ egyik legnagyobb és legrégebbi nemzetközi diákcsere-szervezete, az American Field Service (AFS) adatai szerint.

Az elmúlt négy évben 37 százalékkal több külföldi diák jött hazánkba, ami a legnagyobb növekedés az AFS több mint ötven partnerországa között. 2011 óta a magyarországi kiutazási és a fogadási programszámok folyamatosan emelkednek, így tavaly már 119 külföldi cserediák érkezett hazánkba az AFS-en keresztül.

hirdetés

 

Éppen ezért az AFS további önkéntes fogadó családok jelentkezését várja a békéscsabai, a kecskeméti, a miskolci és a pécsi körzetekből, amelyekben jelenleg összesen 20 fogadó család és 65 önkéntes segíti a diákcsere-szervezet tevékenységét.

 

A négy megyébe 15 diák érkezik augusztusban a 2015-16-os tanévre, amelyek közül még 7 diák számára keres fogadó családot az AFS. Akik külföldi diákot fogadnának, az AFS budapesti irodájában, megyei önkénteseinél, vagy az www.afs.hu oldalon tájékozódhatnak.

 

A fogadó családoknak az AFS támogatást nyújt, ami a diák utazási költségeit, iskolai étkezését, betegség- és balesetbiztosítását, gyógyszereit fedezi. "A fogadásnak nincsenek szigorú követelményei, fontos azonban, hogy egy család azért döntsön egy külföldi diák befogadása mellett, mert kíváncsi egy más országból, egy másik kultúrából érkező emberre" - mondta Bangáné Jarecsni Rita, az AFS Magyarország nemzeti igazgatója.

 

Forrás: AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány / MTI OS

Kapcsolódó cikkek

boldog-alkalmazottak400-1482912323.jpg

Budapest, 2016. december 28. - Az új év közeledtével sokat töprengünk azon, miként fejlődhetnénk életünkben, növekedhetnénk vállalkozásunkban. A túlzsúfolt mindennapok következtében azonban könnyen megfeledkezünk az apró részletekről. 2017-ben tartsd szem előtt az erősségeidet, ez fogja elhozni a hosszú távú sikert. Sherrie Campbell, az entrepreneur.com szerzője ehhez 7+1 tippet ajánl.

kezfogas400-1462216717.jpg

Budapest, 2016. május 3. - Egy vállalkozásnak folyamatosan szüksége van új munkapartnerekre és vevőkre. Több száz eseményen vehetünk részt, és számtalan névjegykártyát cserélhetünk, ami talán néhány kapcsolatot hozhat, de a tudatos networking lesz az, ami sokkal több jelentős üzleti partnerséget hoz.

2013. május 23., csütörtök - Elkészültek a 3. DEPÓ Betonworkshop köztéri alkotásai, amelyeket idén öt egyetem ötvennél is több diákja valósított meg az önkéntes betonbarkács foglalkozáson. Az utcabútorokat és street art alkotásokat május 25-én biciklis városnézés keretében mutatják be a fővárosban.