Januártól az E.on helyett jöhet a Főgáz

2015. június 16., kedd 06:00

Budapest-Baranya, 2015. június 16. - Alkalmasnak találta a Főgáz Zrt. ajánlatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), így a társaság láthatja el a jövőben a lakossági gázszolgáltatási piacról kivonuló E.on Energiaszolgáltató Kft. és a GDF Suez Zrt. ügyfeleit.

Így 2016. január 1-jétől Zala, Somogy, Veszprém, Tolna, Baranya és Fejér megyében, 2016. július 1-jétől pedig Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád, valamint Békés megyében lehet a Főgáz a földgázfelhasználók új egyetemes szolgáltatója, azaz összesen mintegy 1,3 millió fogyasztó ellátását kell tudnia biztosítani - olvasható az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. (ENKSZ) az MTI-nek pénteken eljuttatott sajtóközleményében.

hirdetés

 

A MEKH pénteki tájékoztatása szerint a Főgáz által benyújtott dokumentáció megfelel a törvényi előírásoknak. A MEKH eljárása során a felhasználók folyamatos ellátását, az ellátásbiztonság garantálását vizsgálta. A hivatal a szolgáltatóváltás folyamatát rendszeresen ellenőrzi, arról hetente írásbeli jelentést kér, különös tekintettel a fogyasztók tájékoztatására - közölték.

 

A Főgáznak 30 napon belül tervet kell készítenie a szolgáltatóváltással érintett fogyasztók tájékoztatásáról, amelynek tartalmát a MEKH meghatározta. A fogyasztókat értesíteni kell arról, hogy az új egyetemes szolgáltatói szerződés a MEKH határozatában szereplő hatállyal automatikusan, a törvény erejénél fogva létrejön, a szolgáltató üzletszabályzatában foglalt feltételekkel.

 

A tájékoztatónak tartalmaznia kell az új szolgáltatónak, valamint üzletszabályzatának elérhetőségét, a mérőállás megállapításának módját, a panaszkezelés lehetőségeit, a szolgáltatóváltással kapcsolatos esetleges teendőket. Értesíteni kell a fogyasztókat a földgázellátás zavartalanságának biztosításáról, az esetlegesen fennálló hátralékok kezeléséről.

 

A hivatal a kijelölő határozatban a Főgáz Zrt.-t a részletes üzleti tervének benyújtására szólította fel - olvasható a közleményben.

 

A két egyetemes szolgáltató, az E.on Energiaszolgáltató Kft. és a GDF Suez Zrt. áprilisban kérte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól földgázszolgáltatói engedélyének visszavonását.

 

A megadott határidőre egy gázszolgáltatótól, a Főgáz Zrt.-től érkezett ajánlat a két szolgáltató lakossági fogyasztóinak ellátására kiírt nyilvános felhívásra.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. július 14. - Amikor valaki egy vállalkozás beindítására készül, sokféle tanáccsal látja el a környezete. Ám a legtöbb tipp olyan emberektől érkezik, akik nem is tudják, milyen egy eredményes céget működtetni. Az interneten cikkek százai részletesen foglalkoznak a témával, pedig mindössze néhány egyszerű lépéssel sikerre lehet vinni egy vállalkozást - ezeket mutatja be Stephanie Abrams Cartin, az Entrepreneur.com szerzője.

Budapest, 2014. augusztus 8. - A Profession.hu legújabb felmérése azt vizsgálta, milyen lehetőségeik voltak és vannak azoknak a munkakeresőknek, akik idén nyáron csak pár hónapra szeretnének elhelyezkedni. Az eredmények alapján az igény meglepően magas, a szezonmunkákat kínáló munkáltatók azonban még más alternatívákat keresnek az internet helyett. A diákmunkák esetében minden egyes meghirdetett pozícióra több mint 1100 keresés jutott eddig.

videokontroll-delfindij400-1466049121.jpg

Budapest, 2016. június 16. - DELFIN Díjat nyert a Videokontroll, a precíziós terményszárítást megvalósító innováció. A fejlesztés iránt egyre élénkebb a piaci és befektetői érdeklődés, jelenleg tőkebevonás előtt áll.