Rengeteg diák keres nyári munkát a neten, de sokan hiába

2014. augusztus 8., péntek 07:00

Budapest, 2014. augusztus 8. - A Profession.hu legújabb felmérése azt vizsgálta, milyen lehetőségeik voltak és vannak azoknak a munkakeresőknek, akik idén nyáron csak pár hónapra szeretnének elhelyezkedni. Az eredmények alapján az igény meglepően magas, a szezonmunkákat kínáló munkáltatók azonban még más alternatívákat keresnek az internet helyett. A diákmunkák esetében minden egyes meghirdetett pozícióra több mint 1100 keresés jutott eddig.

Míg a jelek szerint a szezonmunkák iránt érdeklődők is leginkább online keresgélnek, a munkáltatók egyéb megoldásokat, például a diákszövetkezeteket részesítik előnyben. A Profession.hu adatai szerint a második negyedévben 62878 alkalommal kerestek az oldalon diákmunkát és összesen 1422 jelentkezés történt. A számokból jól látható, hogy sok fiatal szeretne dolgozni a nyáron, de egyelőre kevés a lehetőséget talál arra, hogy közvetítő cégek nélkül tudjon 2-3 hónapra munkát vállalni.

hirdetés

 

A részmunkaidős és időszakos állások leginkább a nyári hónapokban népszerűek, a vállalatok is ilyenkor keresik a legtöbb ideiglenes alkalmazottat. A második negyedévben 17 százalékkal több ilyen jellegű állást hirdettek meg az első negyedévhez képest. A frissen végzett pályakezdőknek is kedvezett a nyár eleje: 24 százalékkal több állást találhattak a rendszerben.

 

Azoknak, akik külföldi karrierben gondolkodnak, Németország és Franciaország kínálja a legtöbb lehetőséget, de az év első felében kiemelkedően sok dolgozót kerestek óceánjáró luxushajóra. A felmérésekből azonban eddig úgy tűnik, hogy a magyar álláskeresőket nem vonzzák a tengeri kalandok, a legtöbben Németországba, azon belül Münchenbe vagy Berlinbe szeretnének menni dolgozni.

 

Forrás: Profession.hu / Noguchi Porter Novelli

Kapcsolódó cikkek

alomut-rajzpalyazat400-1477428707.jpg

Budapest, 2016. október 26. - A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ismét várja az általános iskolás gyermekek rajzait, amelynek témája az úthoz kapcsolódik, például közlekedés, útépítés, az út és környezet kapcsolata, az úton lévők tájékoztatása (Útinform).

Budapest, 2016. november 28. - Nem vagyunk messze attól, hogy akár teljes házépítést rendeljenek online az építtetők - véli a Mapei Kft., miután 3500 lakossági építtető megkérdezésével végzett online felmérést a médiafogyasztási szokásaikról novemberben.

ddc-zm400-1441653555.jpgVác-Beremend, 2015. szeptember 8. - A környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében 2015-ben újra meghirdeti zöld projekteket támogató pályázatát a Duna-Dráva Cement. A Zöld Megoldás-pályázat célja, hogy a Beremendi és a Váci Cementgyár környezetében élők környezettudatos magatartását, az élővilág megóvását és a környezeti infrastruktúra fejlesztését hosszú távon segítse.