Agrár-startup nyert DELFIN Díjat

2016. június 16., csütörtök 06:00

videokontroll-delfindij400-1466049121.jpg

Budapest, 2016. június 16. - DELFIN Díjat nyert a Videokontroll, a precíziós terményszárítást megvalósító innováció. A fejlesztés iránt egyre élénkebb a piaci és befektetői érdeklődés, jelenleg tőkebevonás előtt áll.

A Magyar Telekom által alapított DELFIN Díj a fenntartható fejlődés mellett elkötelezett, kimagasló teljesítményt felmutató vállalkozások elismerésére szolgál. A díjazott fejlesztés szemestermény-szárítók biztonságos és minden korábbinál hatékonyabb működtetését teszi lehetővé.

 

Segítségével megelőzhetőek a szárítótüzek, egészségesebb, kevesebb toxint tartalmazó élelmiszer és takarmány állítható elő, kisebb energiaköltség és a korábbihoz képest csökkenő környezeti terhelés, alacsonyabb a CO2 kibocsátás mellett.

hirdetés

 

A rendszer utólag a keresztáramú szárítókba építhető be, mely után a kezelő minden fontos információt lát egy monitoron, ami a folyamat precíz irányításához kell. Az adatok interneten keresztül is láthatók, sőt a tulajdonos egy mobil applikáció révén telefonján is követheti a szárító működését.

 

Az első generációs Videokontroll-t a 80-as évek elején Speiser Ferenc (képünkön jobbról a második) mezőgazdasági szaküzemmérnök fejlesztette ki a Debreceni Egyetemmel közösen. Az akkori technológiát fejlesztette tovább harminc évvel később már két fiával közösen, családi vállalkozásként. Az innovációt már számos díjjal ismerték el.

 

A vállalkozás jelenleg tőkebevonás előtt áll, mellyel kapcsolatban előrehaladott tárgyalások folynak. A vállalkozás először a hazai piacon szeretne tovább erősödni, a későbbi tervek között a külföldi terjeszkedés is szerepel.

 

Forrás: Speiser Gábor (képünkön balról a második)

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. január 27. - Zöld utat kapott a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól az első, tableten működő online pénztárgép. Az eszköz lényegesen kisebb helyet foglal, mint egy hagyományos kassza, ugyanakkor a tudása megfelel egy PC-s pénztárgépének, így kereskedelmi háttérrendszerekhez is csatlakoztatható. Az új eszköz 120-130 ezer forinttal olcsóbb, mint a hasonló tudású, PC-alapú rendszerek.

Budapest, 2016. január 7. - A Kaspersky Lab által készített kvíz kimutatta, hogy a közösségi oldalak használóinak közel egyharmada (30%) mindenkivel megosztja a posztjait. Ez szélesre nyitja az ajtót a kiberbűnözőknek a támadáshoz, mivel a felhasználók továbbra sincsenek teljesen tisztában azzal, hogy személyes információik mennyire nyilvánosak ilyen esetekben.

Budapest, 2014. május 8. - Az új hatályba lépő rendelet alapvetően változtat mind a távollévők között szerződések - ilyenek például az online rendelések -, mind az üzlethelyiségen kívül fogyasztóval kötött szerződések - termékbemutatók - szabályain. A most hatályban lévő kormányrendeletek ezzel egy időben érvényüket vesztik június 13-tól.