Homofóbia miatt zárnák ki a DK képviselőjét

2015. július 5., vasárnap 17:45

Budapest, 2015. július 5. - Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kezdeményezte Sütő Lászlónak, a párt Baranya megyei képviselőjének kizárását, amiért homofób bejegyzést írt az interneten - közölte a DK sajtóirodája.

"A Baranya megyei képviselő elfogadhatatlan kijelentéseket fogalmazott meg, amelyek összeegyeztethetetlenek a DK emberi jogi alapelveivel" - fogalmazott közleményében a párt.

 

A tájékoztatás szerint a DK elnöksége nem tűri és soha nem fogja tűrni hogy olyan emberek és nézetek legyenek a pártban, amelyek különbséget tesznek ember és ember között, származása, szexuális önazonossága miatt.

hirdetés

 

"Ennek a pártnak nem lehet kirekesztő, embertársait lenéző tagja. Ilyen ügyekben nincs pardon" - tartalmazza a DK közleménye.

 

Sajtóhírek szerint Sütő László, a Baranya Megyei Közgyűlés DK-s tagja egy a Facebookon közzétett posztjában a többi között úgy fogalmazott: "Az orvostudomány minden kromoszóma rendellenességet betegségnek tart! Nem lehet kivétel a nemi kromoszómáé!! (...) Az én toleranciám odáig terjed, hogy betegségnek tartom!!"

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

duna-projekt-zaro1-400-1435383531.jpgKeselyűs, 2015. június 27. - Ünnepélyes keretek között a héten megtörtént a teljes Duna projekt kivitelezési munkáinak lezárása a Sió-torkolati műnél. Az Európai Unió támogatásával több mint 28 milliárd forintból megvalósult beruházás hat megye 152 településének árvízvédelmi biztonságát növeli.

Budapest, 2015. március 17. - A Magyar Közút vasárnap hivatalosan is lezárta a téli útüzemeltetési időszakot, amely november 10-én kezdődött. A tavaszias időjárás beköszöntével így újra a kátyúzási, javítási munkákra helyezik a hangsúlyt a cég szakemberei.

startup400-1458456630.jpg

Győr, 2016. március 20. - Indul az infokommunikációs és távközlési (IKT) startup cégek ötleteit felkaroló és nemzetközi piacra lépésüket segítő INPUT program, amelynek megvalósítására 2,5 milliárd forint európai uniós forrás áll rendelkezésre - jelentette be Kara Ákos pénteken Győrben.