Hallgatói szervezetek vonulnak utcára a szabad oktatásért

2014. január 4., szombat 09:00

tuntetesszabadoktatas300-1388789179.jpgA Hallgatói Hálózat (HaHa) több más hallgatói és pedagógusokat tömörítő szervezettel együttműködve szervez tüntetést január 25-ére a Szabadság térre. A szabad, szólás- és véleményszabadságon alapuló közoktatásért, illetve a „sok szempontból káros reformok” ellen demonstrálnak majd.

A tiltakozás elsősorban az új tankönyvellátási rendszer, a decemberben bemutatott pedagógusi előmeneteli rendszer és tanfelügyelet, a forráskivonások, illetve a tanterveket érintő intézkedések ellen irányul majd. A tüntetők követelései között szerepel, hogy a kormány folytasson valódi konzultációt a szakmai szervezetekkel, hagyjanak fel a felsőoktatás támogatásának csökkentésével, és hogy állítsák vissza a szabad tankönyvpiacot.

hirdetés

 

A Facebookon meghirdetett esemény a tervek szerint 15:30-kor veszi kezdetét, és a demonstrálók a Szabadság térről előbb a Szent István térre, majd az Arany János utcába, végül a Szalay utcába vonulnak, ahol az Emberi Erőforrások Minisztériuma is található.

 

A tüntetés szervezői állításuk szerint meghívták az eseményre Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkárt és Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkárt is.

 

A szervezők között jelenleg a HaHa mellett szerepel a Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Egyesület, a Hálózat a Tanszabadságért, a Hívatlanul Hálózat, a Középiskolai Hálózat, az OktpolCafé és a Történelemtanárok Egylete.

 

Forrás: Edupress

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. október 8. - Az október 1-jén indult Mikrocenzus online kérdőíveit még vasárnapig, azaz október 9-éig van lehetőség az interneten kitölteni. Péntekig több mint 45 ezren, a válaszadásra kijelölt háztartások 10,4%-a töltötte ki interneten a kérdőívet, a legtöbbet budapesti címekről.

teszedd2016-400-1458164425.jpg

Budapest, 2016. március 17. - Magyarország legnagyobb önkéntes szemétszedő mozgalmára a regisztráció március 8-án indult. A www.teszedd.hu online regisztrációs felületén jelezhetik részvételi szándékukat azok, akik önkéntesként vagy koordinátorként szeretnének hozzájárulni az országos akció sikeréhez.

A havazás, valamint váltóállítási gondok miatt több vonat is százperces vagy még nagyobb késéssel közlekedik hétfő délelőtt - derül ki a MÁV térképes vonatinformációjából (http://vonatinfo.mav-start.hu/).