TeSzedd!: egy hét, több mint tizenötezer önkéntes

2016. március 17., csütörtök 06:05

teszedd2016-400-1458164425.jpg

Budapest, 2016. március 17. - Magyarország legnagyobb önkéntes szemétszedő mozgalmára a regisztráció március 8-án indult. A www.teszedd.hu online regisztrációs felületén jelezhetik részvételi szándékukat azok, akik önkéntesként vagy koordinátorként szeretnének hozzájárulni az országos akció sikeréhez.

Az idei TeSzedd! meghirdetése óta, azaz bő egy hét alatt több mint 15 000 önkéntes 140 szemetes helyszín megtisztításával csatlakozott a kezdeményezéshez. A honlapon április 18-án éjfélig lehet jelentkezni az akcióra.

 

Az április utolsó hétvégéjére meghirdetett TeSzedd! önkéntes mozgalomra az elmúlt évekhez hasonlóan kisebb-nagyobb baráti társaságokat, munkahelyi közösségeket, családokat és diákokat vár országszerte a szervező OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI).

hirdetés

 

Az akció célja egyrészt megtisztítani az országot az illegálisan lerakott, eldobált szeméttől, másrészt erősíteni az emberekben a környezet iránti érzékenységet, hiszen a környezettudatos gondolkodásmód ma már természetes elvárásnak számít mindannyiunk, különösen a mai gyermekek, fiatalok felé.

 

A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket - a TeSzedd!-es zsákokat és a védőkesztyűket - mint minden évben, most is az OKTF NHI biztosítja, amely gondoskodik a szeméttel megtöltött zsákok elszállításáról és ártalmatlanításáról is. A kezdeményezés logisztikai támogatója az idei évben is a Magyar Posta Zrt., amelynek munkatársai a csomagokat április 25-28. között szállítják ki a koordinátoroknak. A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket az önkéntesek az akciónapon, közvetlenül a szemétszedés előtt, a helyszínen kapják meg a koordinátoruktól.

 

Forrás: OKTF NHI, bővebben: www.teszedd.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. június 13. - Idén is a Magyar Turizmus Zrt. szakmai partnerségével valósul meg a Múzeumok Éjszakája rendezvény, amelynek sajtótájékoztatóját június 11-én tartották Kecskeméten - közölte az MT Zrt.

Bár az Emberi Erőforrás Minisztériuma szerint nyelvi és kultúrtörténeti szempontok alapján egyaránt indokolt lenne a latin tanítása az iskolákban, azt még az elit képzésre szánt nyolcosztályos gimnáziumokban sem teszik kötelezővé szeptembertől. Ezekben az iskolákban a 7. osztálytól csak választható második idegen nyelv lesz - ismerteti az Index szerdai cikkében.

Budapest, 2014. augusztus 28. - A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást, amellyel jelentősen csökkenhetnek a családok iskolaszerekkel kapcsolatos költségei. Az alkalmazottak a több mint 30 ezer forintos, közoktatásban tanuló gyermekek után járó támogatást utalvány formájában kaphatják - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.