Elmaradhat a melegrekord

2013. május 31., péntek 10:00

melting-north-pole-1369921896.jpg

Az utóbbi években – de még idén januárban is – a környezetvédelem és meteorológia iránt érdeklődők egyaránt drasztikusan forró nyarat jósoltak 2013-ra. Akadt olyan feltételezés is öt évvel korábbról, hogy idén nyáron az Északi sark már a jégtakarója nélkül kényszerül szembenézni a hőséggel a globális felmelegedés fokozódása miatt. 

Ezek az előrejelzések a nyár közeledtével azonban fokozatosan enyhülnek, most már inkább arról lehet olvasni, hogy 2013 nyara szokatlanul gazdag lesz csapadékban – legalábbis Európának ezen a részén.

hirdetés

 

A nemzetközi kutatóintézetek úgy vélik: az átlagosnál hűvösebb és csapadékosabb lehet a 2013-as nyár, és az átlaghőmérséklet is az előző évben megszokott alatt marad. Valószínűleg tavalyihoz hasonló, extrém hosszú és gyakori hőségidőszakok idén megkímélik az országot. Ez nagy öröm a magyar gazdák számára, akik mind tavaly, mind tavaly előtt extrém szárazságban próbálták meg életben tartani gazdaságaikat.

 

Már a tavaszutó is szolgált jócskán csapadékos napokkal és hetekkel, és valószínűleg a nyár folyamán ennek fokozódására számíthatunk. Fontos viszont megjegyezni, hogy a csapadék térben és időben meglehetősen egyenetlenül fog eloszlani, így lehetnek olyan területek az országban, amelyeken gondot jelent majd a szárazság.

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. december 23. - Minden évben - különösen karácsony környékén - problémát okoz a fogyasztóknak, hogy az ajándékba vásárolt hibátlan termékeket egyáltalán visszavihetik-e a boltba, ha igen akkor meddig, és ha visszaveszik egyáltalán tőlük, akkor cserét, levásárlást vagy vételárat kérhetnek. A problémát nehezítik a fogyasztók 3 és 8 nappal kapcsolatos tévhitei, a kusza jogi szabályozás.

Budapest, 2016. március 18. - A magánszemélyek február 1-ig tehettek bevallási nyilatkozatot, mellyel megbízták a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) személyijövedelemadó-bevallásuk elkészítésével. Most megnézhetik, hogy hivatal értesült-e a szándékukról - közölte a NAV.

Budapest, 2014. augusztus 28. - A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást, amellyel jelentősen csökkenhetnek a családok iskolaszerekkel kapcsolatos költségei. Az alkalmazottak a több mint 30 ezer forintos, közoktatásban tanuló gyermekek után járó támogatást utalvány formájában kaphatják - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.