Április 18-ig lehet jelentkezni a TeSzedd! akcióra

2016. április 12., kedd 06:05

Budapest, 2016. április 12. - Már több mint nyolcvanezer önkéntes jelentkezett a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemétszedési akcióra. A csatlakozni szándékozók még közel egy hétig, április 18-án éjfélig regisztrálhatnak a www.teszedd.hu weboldalon.

Az idei TeSzedd! meghirdetése óta több, mint 80 ezer önkéntes mintegy 1.100 szemetes helyszín megtisztításával csatlakozott Magyarország legnagyobb önkéntes szemétszedő mozgalmához. A kezdeményezés célja idén is az, hogy minél több helyszínt tisztítsanak meg a résztvevők az illegálisan lerakott, eldobált szeméttől, és hogy minél többen váljanak még inkább érzékennyé a környezetükre, annak tisztaságára és megőrzésére.

hirdetés

 

A 2016. április 28. és május 1. között megvalósuló TeSzedd! önkéntes mozgalomra az elmúlt évekhez hasonlóan kisebb-nagyobb baráti társaságokat, munkahelyi közösségeket, családokat és diákokat vár országszerte a szervező OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI). A szervezők felhívják a figyelmet az országos kullancsveszélyre, ezért kérik az önkénteseket, hogy a szemétszedésre megfelelően zárt, de jól szellőző ruhában érkezzenek.

 

A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket - a TeSzedd!-es zsákokat és a védőkesztyűket - mint minden évben, most is - az OKTF NHI biztosítja, amely gondoskodik a szeméttel megtöltött zsákok elszállításáról és ártalmatlanításáról is. A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket az önkéntesek az akciónapon, közvetlenül a szemétszedés előtt, a helyszínen kapják meg a koordinátoruktól.

 

Forrás: OKTF NHI, bővebben és jelentkezés: www.teszedd.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest-Pécs, 2015. március 27. - Szombattól öt hétvégén közel 70 helyszínen tekinthetnek be az érdeklődők az európai uniós támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbak kulisszatitkaiba - olvasható a Széchenyi 2020 program internetes honlapján.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának kedd kora reggeli összesítése alapján az országos fő- és mellékúthálózaton egyaránt téliesek az útviszonyok, egyes térségekben a reggeli fagyok nyomán jeges, jégbordás szakaszokkal is találkozhatnak az autósok. A közútkezelő arra kéri a közlekedőket, hogy országszerte fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról és kizárólag a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművel induljanak el!

Siófok, 2016. február 20. - Volencsik Zsolt, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) vezérigazgatója pénteken sajtótájékoztatón beszélt a jelenlévő újságíróknak a társaságot érintő szervezeti átalakulásról.