Szombattól uniós fejlesztések nyílt napjai

2015. március 27., péntek 06:00

Budapest-Pécs, 2015. március 27. - Szombattól öt hétvégén közel 70 helyszínen tekinthetnek be az érdeklődők az európai uniós támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbak kulisszatitkaiba - olvasható a Széchenyi 2020 program internetes honlapján.

Az idén már negyedik alkalommal rendezik meg az uniós fejlesztések nyílt napja című programsorozatot, melynek keretében március 28. és április 26. között öt hétvégén országszerte mintegy 70 helyszínen várják a látogatókat.

 

Az első rendezvényt március 28-án a közép-dunántúli régió tartja, ahol az etyeki Korda Filmpark egyebek mellett smink- és maszkmesteri bemutatókat, középkori játékokat és filmtörténeti túrát szervez.

hirdetés

 

A programok a közép-magyarországi régióban folytatódnak, a fővárosban április 4-én többek között ingyenesen látogatható a Budai Arborétum és az ELTE Füvészkert, szintén ezen a napon Nagykátán kedvezményesen lehet kipróbálni a fedett fürdőt, a szaunavilágot és a megújult kinti gyógymedencét.

 

A nyugat-dunántúli térségben például a büki és a zalakarosi fürdők várják a látogatókat, illetve a Kemenes Vulkánpark, míg a Dél-Dunántúlon a pécsi Regionális Könyvtár és Tudásközpont nyitja meg kapuit, de a pécsi kesztyű gyártási technológiájával is megismerkedhetnek a látogatók.

 

Egyes programokra a szervezők, a helyszínek korlátozott befogadóképessége miatt, előzetes regisztrációhoz kötik a részvételt. A részletes programokról és a regisztrációval kapcsolatos információkról a nyiltnap.szechenyi2020.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Forrás: MTI, bővebben: nyiltnap.szechenyi2020.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. augusztus 12. - A tanszerek beszerzése a családok többségében az édesanyák feladata, akik ilyenkor átlagosan 10-20 ezer forintot költenek. A REGIO Játék felmérése szerint amennyiben iskolatáskát is kell vásárolni, ez az összeg 5-15 ezer forinttal is gyarapodhat.

Budapest, 2014. október 8. - A Széchenyi 2020  program támogatását élvező „A Munkáért” projekt részeként a következő hetekben és hónapokban rendezik meg az ország több pontján a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vállalkozói tapasztalatcserét szolgáló rendezvénysorozatát.

Budapest, 2015. július 21. - Az országos tiszti főorvos az OMSZ előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását a július 17-én, pénteken nulla órától július 20-án, hétfőn 16 óráig kiadott harmadfokú hőségriadót július 24-én, pénteken éjfélig meghosszabbította az ország egész területére. Ebben az időszakban a napi átlaghőmérséklet meghaladhatja a 27 fokot, ami fokozott óvatosságot követel mindenkitől saját és környezete egészsége érdekében.