Országszerte téliesek az útviszonyok

2013. március 28., csütörtök 20:42

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának kedd kora reggeli összesítése alapján az országos fő- és mellékúthálózaton egyaránt téliesek az útviszonyok, egyes térségekben a reggeli fagyok nyomán jeges, jégbordás szakaszokkal is találkozhatnak az autósok. A közútkezelő arra kéri a közlekedőket, hogy országszerte fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról és kizárólag a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművel induljanak el!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának 2013. március 26. kora reggeli összesítése alapján az ország túlnyomó részén téliesek az út- és látási viszonyok. A főutakon Baja térségében jégbordás szakaszokra kell számítani, az ország többi részén havas, letaposott havas, hókásás a főúthálózat. A mellékutakon jegesedést tapasztaltak Szombathely környékén, jégbordás szakaszokkal kell számolni Baja körzetében, máshol havasak, latyakosak, néhol hókásásak az alsóbbrendű utak. Sűrű a köd Szombathely és Vasvár tájékán, a látótávolság nem éri el a 100 métert, míg a Dunántúl nagy részén közepesek a látási viszonyok. Erős széllökésekre egyelőre Szombathely közelében kell számítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összes üzemmérnökségén 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan dolgoznak a cég szakemberei és munkagépei. A kora reggeli állapot szerint országosan több mint 500 munkagép dolgozik az utakon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a télies útviszonyok miatt arra kéri az autósokat, hogy országszerte fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

kerekcsere400-1477116324.jpg

Budapest, 2016. október 22. - A Delticom szakértői szerint lassan elérkezik az idő, hogy lecseréljük a nyári abroncsokat téliekre, hiszen a hőmérséklet lecsökken és tartósan 7°C alatt is marad. Sokan azonban úgy gondolják, felesleges külön szettekre beruházni, ha a négyévszakos gumikat egész évben, minden időjárási viszonyban használhatjuk.

Budapest, 2015. július 5. - Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kezdeményezte Sütő Lászlónak, a párt Baranya megyei képviselőjének kizárását, amiért homofób bejegyzést írt az interneten - közölte a DK sajtóirodája.

Budapest, 2015. július 14. - A kapcsolatok kialakítása és azok ápolása sok időt, energiát és elköteleződést kíván. Dr. Ivan Misner, a Business Network International (BNI) alapítója és számos bestseller szerzője öt tippet árul el ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki az ismeretségeinkből az üzletünk számára.