Klausz-Csányi: tanulságos szezonzáró

2016. november 26., szombat 11:05

klausz-csanyi-veszprem400-1480153821.jpg

Pápa-Pécs, 2016. november 26. - Klausz Kristóf számára méltó befejezése volt a november 18-19-ei Waldviertel Rally a 2016-os szezonnak. Nem is az eredmény, inkább a sok tanulság, új tapasztalat miatt. Persze panaszkodásra így sem lehet oka a pápai ralisnak, hiszen segítőjével, a pécsi Csányi Botonddal az RC4 kategória 3. helyét szerezték meg, a 2WD értékelésében pedig az 5. pozícióban zártak.

A Waldviertel Rally az év egyik legnehezebb versenyeként szerepel a köztudatban, amire idén sem cáfolt rá a rendezvény. Az indulóknak egyáltalán nem volt könnyű dolguk, hiszen a futam előtti napokban az időjárás jócskán rányomta bélyegét a kijelölt szakaszokra. Klausz Kristóf nem először állt rajthoz ezen a fordulón, de az idei derbi mégis újdonságokat rejtegetett számára.

 

- Rendkívül nehéz megmérettetésen vagyunk túl, mindkét versenynap sárban úszó, csúszós pályákon, és gyakran nagy ködben kellett autóznunk. Egy szakaszon belül is többször volt váltás  murváról aszfaltra, illetve aszfaltról murvára. Nagy hangsúly helyeződött így arra, ki milyen gyorsan tud alkalmazkodni a megváltozott tapadáshoz. Itt most inkább az volt a meglepő, ha az úton tudott maradni az ember. Sajnos ilyen körülmények között nem is tudtuk hozni azt az eredményt, amit saját magunkkal szemben elvártunk. Ugyanakkor pozitív oldala is van a történteknek: rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk most is, hiszen korábban, ennyire extrém körülmények között még nem tettük próbára a Peugeot-t - mesélte a fiatal pilóta.

hirdetés

 

Kristóf bízik abban, hogy az osztrák futamon tanultakat a jövőben tovább tudja fejleszteni, és jól tudja majd használni hasonló szituációban.

 

Klauszék végül az RC4-es - a magyar bajnokságban a 6-osnak megfelelő - kategóriában állhatták fel a dobogó alsó fokára, a kétkerekesek között pedig ötödikként zártak a Waldviertel Rallyn. Habár az eredeti tervek szerint az osztrák bajnokságnak is aktív szereplője lett volna a páros, az év eleji szerencsétlen versenyek miatt el kellett engedniük az itteni bajnoki reményeket.

 

Helyette inkább az EB szereplésre és a magyar bajnokságra koncentráltak. Utóbbihoz kapcsolódóan jött is az eredmény, hiszen ahogy korábban hírt adtunk róla, Kristóf megvédte bajnoki címét a 2WD-értékelésben, valamint újabb elsőséggel gazdagodott a 6-os kategóriában.

 

- A Waldviertel Rally rendkívül tanulságos és bulis hangulatú lezárása volt a 2016-os szezonunknak, hiszen idén mi már nem állunk rajthoz - habár a Peugeot szerepelni fog a Mikulás és a Szilveszter Rallye-n is. Nagyon tartalmas évet tudhatunk magunk mögött. A szerencse is többnyire mellénk állt, hiszen mindössze három alkalommal kellett műszaki hiba folytán feladnunk a küzdelmeket, valamint egyszer egy esés miatt. Az elért eredmények pedig azt hiszem, önmagukért beszélnek. Ezért pedig hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott az idei céljaim megvalósításában - a navigátoraimnak, a szerelőimnek, a családomnak és a Ritmus ASE-nek! Jövőre folytatjuk, de részleteket majd csak később árulok el… - zárta szavait Klausz Kristóf.

 

Forrás: Horváth Judit / Klaus Motorsport

Kapcsolódó cikkek

hullamfurdo-uszoda-1407913179.jpgPécs, 2014. augusztus 11. - Augusztus 18-tól, hétfőtől augusztus 27-ig, szerdáig karbantartás miatt bezár a Hullámfürdő fedett sportuszodája. Ez idő alatt végzik el a szokásos éves gépészeti karbantartásokat, az 50 méteres versenymedence vegyszeres tisztítását és teljes vízcseréjét.

 

44-1354369546.jpgA címvédő Sors Tamás aranyérmet nyert csütörtökön 100 méteres pillangóúszásban a londoni paralimpián.

 

A 20 éves pécsi úszó a legjobb idővel, vetélytársait messze megelőzve jutott be az S9-es sérültségi kategória döntőjébe a délelőtti selejtezőből, 59.94 mp-es eredménye közel két másodperccel volt jobb a második helyen fináléba jutott spanyol riválisáénál.

football-wallpaper-1373106109.jpg

A PMFC U12-es csapata a klub történetében először nyerte meg Közép-Európa legnagyobb nyári utánpótlás tornáját, a Fragaria Cup-ot. Nyolc korosztályban 18 ország 239 csapata indult az idei, tizenkettedik tornán - számol be a klub honlapja.