Klausz Kristóf: címvédés, egy újabb bajnoki cím

2016. november 8., kedd 07:05

klausz-csanyi-ozd400-1478583797.jpg

Ózd, 2016. november 8. - Nem alakult szerencsésen a jubileumi, mecseki versenyhétvége Klausz Kristóf számára, azért az Ózd Rallyra maradt a döntés: meg tudja-e őrizni bajnoki címét a 2WD értékelésében, illetve gazdagodhat-e a 6-os kategória elsőségével?

Habár végig előnyben autózott a Klausz Kristóf, Csányi Botond kettős az 50. Mecsek Rallye-n, a hétvége után mégsem voltak boldogok. Fortuna már a második versenynap elején elpártolt mellőlük: útban a 2. gyorsra, az etapon eltörött egy alkatrész a Peugeot 208 R2-ben, így a páros a futam feladására kényszerült. Pedig a tét rögtön két bajnoki cím volt, amit a navigátor ráadásul hazai környezetben ünnepelhetett volna. A döntés így a szezonzáróra maradt…

 

Az ózdi versenyhétvége pedig sokkal jobban alakult, mint ahogy azt Kristóf elképzelte előtte.

 

hirdetés

- Kicsit leegyszerűsített, nagyon jól megszervezett rendezvény volt Ózdon, szenzációs pályákkal. A péntek esti prológot követően, szombat délután kezdtük meg az éles versenyzést. Eleinte úgy tűnt, nem tudjuk tartani a lépést a BMW-kkel, mert az aznapi a szakaszokon inkább ők jöttek ki jobban, köszönhetően a nagy átlagsebességüknek - mesélte a fiatal pilóta.

 

Kristófék azonban nem adták könnyen magukat, minden erőbedobással, gyorsról gyorsra küzdötték fel magukat ellenfeleik mögé, s nap végére már egész közel kerültek hozzájuk.

 

- Vasárnap is arra törekedtünk, hogy a maximumot kiautózzuk magunkból és a Peugeot-ból. Úgy érzem, ez sikerült, és egy igazán erős és sikeres szezonzárót tudhatunk magunk mögött. Az utolsó két gyorsasági előtt 24 másodperc hátrányunk volt az egyik BMW-vel szemben, de egy pontos és gyors autózással a hátrányt előnyre fordítottuk, és végül 8 másodperccel meg is vertük.

 

Klauszék így végül az 5-ös kategória győzelme mellett egy második hellyel is gazdagodtak a kétkerekesek között, a IV. Miskolc Autó Ózd Rallyn.

 

A magyar bajnoki szereplés ezzel véget ért Kristóf számára, amit Kecskeméti Balázs és Csányi Botond segítségével igazán sikeresen zárt: - A 2WD értékelésében megvédtük a bajnoki címünket, valamint újabb elsőséggel gazdagodtunk a 6-os kategóriában. Rendkívül boldog és elégedett vagyok, valamint hálás a két navigátorom segítségéért! Az eredményes versenyzéshez hozzájárult a Ritmus ASE támogatása is, amit ezúttal is köszönünk nekik!

 

Nemzetközi porondon azonban még hátravan egy versenye a fiatal pilótának. November 17-19-én, a Waldviertel Rallye-n gyűjthet még pontokat, az osztrák bajnokság értékeléséhez.

 

- Tavaly sikerült megnyernünk a 2WD értékelését Ausztriában, és idén is ezzel a céllal vágunk neki az év utolsó murvás futamának. Bízom benne, hogy most is fel tudjuk majd venni a harcot a helyi erőkkel szemben.

 

Forrás: Horváth Judit / KLAUS Motorsport , fotó: Kacsándi Norbert

 

klausz-csanyi-1478583769.JPG

Kapcsolódó cikkek

knoch-viktor400-1386370183.jpgUgyan a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltó végül nem kvalifikálta magát a február 7-én kezdődő téli olimpiai játékokra, a pécsi Knoch Viktor egyéni számokban mégis rajthoz állhat Szocsiban. A rövidpályás gyorskorcsolya olimpiai kvótáit két idei Világkupa-futamon lehetett megszerezni.

osztalyfonoki-online-verseny-plakat-2014-0-1392657907.jpgBudapest, 2014. február 17. - A sport eszközeivel akarja megismertetni idén a fogyatékos emberek világát a Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el kampánya, amelynek keretében különleges sportversenyek, sportesemények szervezésére buzdítja az általános és középiskolás diákokat azzal a céllal, hogy fogyatékos és egészséges fiatalok együtt mozogjanak.

Pécs, 2014. március 30. - Egy vereséggel és négy győzelemmel végzett a harmadik helyen a PVSK-PEAC a Nemzeti Leány Junior Bajnokság Pécsen megrendezett döntőjében. A csapatbronz mellett egy igazán szép egyéni teljesítményről is beszámolhatunk.