Pisztáciás-csokis sütemény
2012. december 12., szerda
13:13
Ennek a fantasztikus süteménynek még azok sem tudnak ellenállni, akik nem szeretik az édességet. Lássuk a receptet!
hozzávalók 6 főre
- 10 dkg darált sótlan pisztácia
- 10 dkg darált sótlan mandula
- 8 db darált zöld kardamom mag
- 25 dkg vaj
- 50 dkg étcsoki
- 30 dkg nádcukor
- 10 dkg liszt
- 8 tojás
Ganache szószhoz:
- 12,5 dkg étcsoki
- 1 dl tejszín
- 1 kk méz
Szóráshoz:
- keserű kakaó
elkészítés
- Bemelegítjük a sütőt, előkészítjük a tepsibe a sütőpapírt (amit víz alatt jól megnedvesítünk, összegyúrunk, ne féljetek, nem szakad el, jobban belesimul a tepsibe).
- Gőz felett felolvasztjuk a vajat a csokival, félre tesszük kicsit kihűlni.
- Felverjük egyben a tojásokat.
- A tojásokhoz adjuk a cukrot, a pisztáciát, a mandulát, kardamomot, a lisztet és a végén a csokis masszát.
- Megsütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni. A teteje megsül, belül folyósnak kell maradnia.
- A ganache szószhoz csak összemelegítjük a csokit a tejszínnel és a mézzel.
- A hideg süteményt kockákra vágjuk, keserű kakaóval megszórjuk a tetejét, és a ganache szósszal leöntve tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses
Forrás: nosalty.hu
Kapcsolódó cikkek
Az idei június eleji időjárás nem kedvez a nyári hangulatnak, de rásegíthetünk a kánikula egyik legjellegzetesebb italával, a bodzaszörppel! Az otthoni sokkal fínomabb, mint a bolti, és elkészíteni egyáltalán nem ördöngősség.