Pisztáciás-csokis sütemény

2012. december 12., szerda 13:13

Ennek a fantasztikus süteménynek még azok sem tudnak ellenállni, akik nem szeretik az édességet. Lássuk a receptet!

hozzávalók 6 főre

  • 10 dkg darált sótlan pisztácia
  • 10 dkg darált sótlan mandula
  • 8 db darált zöld kardamom mag
  • 25 dkg vaj
  • 50 dkg étcsoki
  • 30 dkg nádcukor
  • 10 dkg liszt
  • 8 tojás

Ganache szószhoz:

hirdetés
  • 12,5 dkg étcsoki
  • 1 dl tejszín
  • 1 kk méz

Szóráshoz:

  • keserű kakaó

elkészítés

  1. Bemelegítjük a sütőt, előkészítjük a tepsibe a sütőpapírt (amit víz alatt jól megnedvesítünk, összegyúrunk, ne féljetek, nem szakad el, jobban belesimul a tepsibe).
  2. Gőz felett felolvasztjuk a vajat a csokival, félre tesszük kicsit kihűlni.
  3. Felverjük egyben a tojásokat.
  4. A tojásokhoz adjuk a cukrot, a pisztáciát, a mandulát, kardamomot, a lisztet és a végén a csokis masszát.
  5. Megsütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni. A teteje megsül, belül folyósnak kell maradnia.
  6. A ganache szószhoz csak összemelegítjük a csokit a tejszínnel és a mézzel.
  7. A hideg süteményt kockákra vágjuk, keserű kakaóval megszórjuk a tetejét, és a ganache szósszal leöntve tálaljuk.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses

Forrás: nosalty.hu

Kapcsolódó cikkek

turoslepenyeper-1360089010.jpg

A túró és a gyümölcs remek összhangja teszi fenségessé ezt az édes-savanykás finomságot. Nem kell félni: nem lesz ideje a túrónak megromlani.

kel-1357558387.jpg

A kelkáposzta levelei igen jól állják a kemény fagyokat is, mivel kevesebb vizet tartalmaznak, mint más káposztafélék. Főzés előtt a leveleket érdemes leforrázni. Puha rostjai miatt nem kell sokáig főzni, hamar megpuhul. Tipp: ha kelkáposztát főzünk, a főzés idejére fedjük le az edényt egy (vagy több) szelet kenyérrel – ez a káposzta kellemetlen szagának nagy részét magába nyeli. 

tepertos-pogacsa-citromhab-blogspot-hu1-400-1384962265.jpgMaradék tepertő újrahasznosításának egyik lehetséges módja.