Rumos meggyes máktorta
2013. január 20., vasárnap
13:10
Szereted a rumot? Talán a meggyet is? Ha a kettőt párosítjuk, egy nagyon ízletes sütemény lesz az eredmény.
hozzávalók 8 főre
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 cs bourbon vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 10 dkg darált mák
- 40 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- csipetnyi só
- 125 ml tej
- 30 dkg étcsokoládé (10 dkg a tésztába, 20 dkg a bevonáshoz)
- 20 dkg magozott megy
- rum vagy rumaroma
- 1 citrom héja
- 10 dkg fehér csokoládé
elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt, a kimagozott meggyet rumba vagy rumaromába áztatjuk.
- A tésztába szánt csokoládékat (10 dkg ét- és 10 dkg fehércsokit) egészen apróra összevágjuk.
- Habosra keverjük a margarint a cukorral, vaníliás cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
- Belereszeljük az alaposan megtisztított citrom héját.
- Egy másik edényben a lisztet összekeverjük a mákkal, a sütőporral és a csipetnyi sóval, majd a margarinos krémhez adagoljuk, közben a tejből is mindig adunk hozzá picit. (Ha nem találjuk elég lágynak, nyugodtan adagolhatunk hozzá a lecsöpögtetett rumos meggy levéből is.)
- Beleforgatjuk a csokidarabokat és a kinyomkodott, magozott rumos meggyet.
- A tésztát kivajazott, lisztezett tortaformába töltjük, és az előmelegített sütőben készre sütjük.
- Ha kész és kihűlt, gőzfürdő felett felolvasztott étcsokival vonjuk be, majd tetszés szerint díszítjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
Forrás: nosalty.hu
Kapcsolódó cikkek