Rumos meggyes máktorta

2013. január 20., vasárnap 13:10

Szereted a rumot? Talán a meggyet is? Ha a kettőt párosítjuk, egy nagyon ízletes sütemény lesz az eredmény.

hozzávalók 8 főre

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 cs bourbon vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg darált mák
  • 40 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • csipetnyi só
  • 125 ml tej
  • 30 dkg étcsokoládé (10 dkg a tésztába, 20 dkg a bevonáshoz)
  • 20 dkg magozott megy
  • rum vagy rumaroma
  • 1 citrom héja
  • 10 dkg fehér csokoládé

elkészítés

hirdetés
  1. Előmelegítjük a sütőt, a kimagozott meggyet rumba vagy rumaromába áztatjuk.
  2. A tésztába szánt csokoládékat (10 dkg ét- és 10 dkg fehércsokit) egészen apróra összevágjuk.
  3. Habosra keverjük a margarint a cukorral, vaníliás cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  4. Belereszeljük az alaposan megtisztított citrom héját.
  5. Egy másik edényben a lisztet összekeverjük a mákkal, a sütőporral és a csipetnyi sóval, majd a margarinos krémhez adagoljuk, közben a tejből is mindig adunk hozzá picit. (Ha nem találjuk elég lágynak, nyugodtan adagolhatunk hozzá a lecsöpögtetett rumos meggy levéből is.)
  6. Beleforgatjuk a csokidarabokat és a kinyomkodott, magozott rumos meggyet.
  7. A tésztát kivajazott, lisztezett tortaformába töltjük, és az előmelegített sütőben készre sütjük.
  8. Ha kész és kihűlt, gőzfürdő felett felolvasztott étcsokival vonjuk be, majd tetszés szerint díszítjük.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód:
alul-felül sütés

Forrás: nosalty.hu

Kapcsolódó cikkek

brassoi-1355387474.jpgVan ennél egyszerűbb és laktatóbb étel a világon? Íme egy remek brassói recept szárnyasból.

dorozsmai-ponty-1355390726.jpg

Hagyományos recept, különleges íz az asztalon.

torta-sz-1355387006.jpgEgy igazán ínycsiklandozó desszert karácsonyra!