Almás-hagymás pulykasült
2012. december 12., szerda
12:57
hozzávalók 4 főre
- 75 dkg pulykamell egyben
- 4 nagy fej vöröshagyma
- 2 alma
- 3 ek liszt
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 ek olaj
- 1 dl víz
elkészítés
- A húst befűszerezzük sóval, borssal, bekenjük pirospaprikával.
- Egy sütőtál aljára öntjük az olajat, rárakjuk a fűszeres húst, megforgatjuk benne, hogy mindkét oldalát érje az olaj.
- A vöröshagymát karikára vágjuk, az almát vékony szeletekre, és a húst beborítjuk az almával és a hagymával.
- Kb. 1dl vizet öntünk rá.
- Alufóliával lefedve pároljuk 50 percig, majd a fóliát levesszük, és a husi tetejét szép pirosra sütjük újabb néhány perc alatt.
- A husit kivesszük, és hagyjuk kihűlni (én alufóliába csomagolom, úgy hagyom kihűlni), azután szépen szeletelhető.
- A visszamaradt almás-hagymás szószt megszórjuk a liszttel, összekeverjük, (ha túl sűrű lenne, egy kicsi vizet lehet hozzá adni), és visszatoljuk a sütőbe fedetlenül 5 percre.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
Forrás: nosalty.hu
Kapcsolódó cikkek
Egyszerű, olcsó, gyors és mindenki szereti. Igen, ez a francia hagymaleves, ami soha nem megy ki a divatból. Piritóssal és reszelt sajttal a legfinomabb!
Egy finom házi csokirecepttel ünnepeljük a csokoládé július 11-i világnapját. Sokak kedvencét ezen a napon először 1995-ben Franciaországban ünnepelték. Amerikában szeptember 13-én tesznek ugyanígy.