Almás-hagymás pulykasült

2012. december 12., szerda 12:57

Egy igazi ínyencség az ünnepekre.

hozzávalók 4 főre

  • 75 dkg pulykamell egyben
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 2 alma
  • 3 ek liszt
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 ek olaj
  • 1 dl víz

elkészítés

hirdetés
  1. A húst befűszerezzük sóval, borssal, bekenjük pirospaprikával.
  2. Egy sütőtál aljára öntjük az olajat, rárakjuk a fűszeres húst, megforgatjuk benne, hogy mindkét oldalát érje az olaj.
  3. A vöröshagymát karikára vágjuk, az almát vékony szeletekre, és a húst beborítjuk az almával és a hagymával.
  4. Kb. 1dl vizet öntünk rá.
  5. Alufóliával lefedve pároljuk 50 percig, majd a fóliát levesszük, és a husi tetejét szép pirosra sütjük újabb néhány perc alatt.
  6. A husit kivesszük, és hagyjuk kihűlni (én alufóliába csomagolom, úgy hagyom kihűlni), azután szépen szeletelhető.
  7. A visszamaradt almás-hagymás szószt megszórjuk a liszttel, összekeverjük, (ha túl sűrű lenne, egy kicsi vizet lehet hozzá adni), és visszatoljuk a sütőbe fedetlenül 5 percre.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód:
alul-felül sütés

Forrás: nosalty.hu

Kapcsolódó cikkek

8-1354371027.jpg

A Mecsek legkedveltebb fűszernövényével...

A fóliában megsült lazachoz citromos petrezselymes kapriszósz készül. A mártás egy halom pertezselyemlevél, olívaolaj, tengerisó-forgács, kapribogyó és citromlé keveréke. Tálalás előtt ezzel a mártással csorgatom át a forró lazacot, amit salátával vagy zöldkörettel kínálok.

tiramisufragole-1362590561.jpg

Tiramisu újragondolva. A sajtos-piskótás finomságot feldobhatjuk egy kis gyümölcsös ízesítéssel.