Petrezselmes lazac
2012. december 13., csütörtök
09:48
A fóliában megsült lazachoz citromos petrezselymes kapriszósz készül. A mártás egy halom pertezselyemlevél, olívaolaj, tengerisó-forgács, kapribogyó és citromlé keveréke. Tálalás előtt ezzel a mártással csorgatom át a forró lazacot, amit salátával vagy zöldkörettel kínálok.
hozzávalók 2 főre
- 350 g lazac
- 2 ek olívaolaj
- só
- bors
Mártáshoz:
- fél csokor petrezselyem
- 0,3 dl olívaolaj
- 1 kk só
- 2 ek apró szemű ecetes kapribogyó , leve nélkül
- 2 ek citromlé
- fél narancs héja
elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt.
- Beolajozunk egy nagy darab alufóliát, megszórunk sóval és borssal. A lazacot ráfektetjük bőrével lefelé, ráfektetjük a fóliára a másik lazacot is, majd befedjük a beolajozott fólia végével, jól összenyomkodjuk a széleit, hogy a halat teljesen összezárjuk.
- Megsütjük.
- Sütés alatt elkészítjük a mártást. A durvára vágott petrezselymet, az olívaolajat, a sót, a kapribogyót, a citromlevet és a narancs héját összekeverjük.
- A fóliából kibontott lazacot még melegen tálaljuk, és a mártás nagy részével meglocsoljuk, a megmaradt kapriszószból az asztalra is teszünk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses
Kapcsolódó cikkek