Petrezselmes lazac

2012. december 13., csütörtök 09:48

A fóliában megsült lazachoz citromos petrezselymes kapriszósz készül. A mártás egy halom pertezselyemlevél, olívaolaj, tengerisó-forgács, kapribogyó és citromlé keveréke. Tálalás előtt ezzel a mártással csorgatom át a forró lazacot, amit salátával vagy zöldkörettel kínálok.

hozzávalók 2 főre

  • 350 g lazac
  • 2 ek olívaolaj
  • bors

Mártáshoz:

  • fél csokor petrezselyem
  • 0,3 dl olívaolaj
  • 1 kk só
  • 2 ek apró szemű ecetes kapribogyó , leve nélkül
  • 2 ek citromlé
  • fél narancs héja

elkészítés

hirdetés
  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Beolajozunk egy nagy darab alufóliát, megszórunk sóval és borssal. A lazacot ráfektetjük bőrével lefelé, ráfektetjük a fóliára a másik lazacot is, majd befedjük a beolajozott fólia végével, jól összenyomkodjuk a széleit, hogy a halat teljesen összezárjuk.
  3. Megsütjük.
  4. Sütés alatt elkészítjük a mártást. A durvára vágott petrezselymet, az olívaolajat, a sót, a kapribogyót, a citromlevet és a narancs héját összekeverjük.
  5. A fóliából kibontott lazacot még melegen tálaljuk, és a mártás nagy részével meglocsoljuk, a megmaradt kapriszószból az asztalra is teszünk.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses

Kapcsolódó cikkek

Gomba, padlizsán, fasírt - és mindez együtt kirántva? Garantáltan felborzolja az ízlelőbimbóidat.

Budapest, 2016. április 10. - Ez nem túl egyszerű, de nem is megoldhatatlanul nehéz feladat - közölte a Magyar Turizmus Zrt.

folias-pangasius-4-1361829601.jpg

Ha netán a tél a kalóriadús ételek jegyében telt, épp az ideje, hogy a jó idő fokozatos beköszöntével együtt a kímélő ételek is visszatérjenek az asztalra! Kezdhetjük például egy zsírszegény párolt tengeri hallal.