Repce (krém)mézzel készült finomságok

2014. június 23., hétfő 09:00

kokusz-golyoa-1403506609.jpgAmikor először készítettünk repce (krém)mézet, a színéről egyből a marcipán jutott eszembe és az, vajon hogyan készíthetnék belőle marcipánt úgy, hogy a cukorra ne legyen szükség. A megoldás végtelenül egyszerű.

Kakaós "marcipán" golyó (burgonya marcipán ihletés) és kókuszos "marcipán" golyó (Raffaello ihletés)

 

A marcipán nem más mint porcukor és finomra őrölt mandula. És a technikája "némi" :-) ügyességet igényel. Ezzel szemben a krémmézes változathoz csak jó kedvre és lelkesedésre van szükség.

 

A repce (krém)mézet egyszerűen csak összekeverjük, gyúrjuk a darált mandulával. Veszünk egy nagy lapostányért, vagy más sík edényt, amire kanállal kimerünk egy kis krémmézet. Adagolunk hozzá darált mandulát. Keverjük, gyúrjuk, amíg formázható állagú lesz. Mindig kevés mézzel kezdjünk, mert rengeteg mandulát felvesz. Mennyiségeket nem is tudok megadni, mert függ a mandula olajosságától. Bolti blansírozott mandulával nekem nem annyira lett jó, mert túl olajos volt. Ma már esetleg héjassal is megpróbálnám (mármint nem blansírozottal :-) ). Lehet kísérletezni!!! :-)

hirdetés

 

Ha már formázható masszát kaptunk, abból kis golyókat formázunk tetszés szerinti nagyságban. Ezután vagy kakaóporba forgatjuk és szitán lerázzuk a felesleget, vagy kókuszreszelékbe hempergetjük. Anyukák, nagymamák bátran ötleteljenek! Bármilyen darált maggal, aszalt gyümölcsökkel lehet kombinálni, variálni. És be lehet vonni a gyerekeket is a készítésbe!

 

marca-1403506629.jpg

 

Mivel a repce krémméz magas szőlőcukor tartalmú, arra kell figyelni, hogy tanulás előtt, vizsgára készülés előtt, vagy sportolás előtt, vagy után érdemes csemetéknek adni. A szőlőcukor ugyanis nagyon gyorsan kerül a véráramba és gyors energiát ad az agynak és az izmoknak. Sportolás előtt felkészít a fizikai igénybevételhez, sportolás után pedig gyorsan pótolja a fizikai tevékenység közben lecsökkenő vércukrot.

 

Forrás: termeloimagyarmez.hu

Kapcsolódó cikkek

plum-chicken-1369248679.jpgA csirkemell ízét ezúttal egy aszalt szilvás töltelékkel dobjuk fel. A sült szilva és a hús íze meglepő harmóniát alkot ebben az ízletes és könnyű ételben, ami mellé a család kedvenc köreteit szervírozhatjuk.

Szereted a rumot? Talán a meggyet is? Ha a kettőt párosítjuk, egy nagyon ízletes sütemény lesz az eredmény.

Még egyszer lazac! Ezúttal ragu formájában ajánljuk ezt a remek halat.lazac-darab-1355389358.jpg