Igazi Cappuccino

2013. március 21., csütörtök 19:25

cappuccino-1363890552.jpg

Az egyik legkedveltebb kávés ital a cappuccino, amit egy kis ügyességgel otthon is előállíthatunk. Lássunk egy igazi cappuccino receptet!

Hozzávalók:
- 8-10 ml jól lehűtött, zsíros tej
- 7-8 grammnyi finomra őrölt, sötétre pörkölt kávé
- kakaópor, vagy csokoládépor

 

hirdetés

 

Gőzöljünk tejet egy hőálló edényben. A kávéscsészébe öntsük a forró tejet, de egy kanállal tartsuk vissza a tejhabot. A tejbe öntsük a lefőtt espresso kávét. A tetejére kanalazzuk a tejhabot. (Ebben a receptben a tejhab és a tej aránya cca egyharmad - kétharmad.) A tetejére szórjuk kakaó- vagy csokoládéport. Vannak, akik fahéjjal szeretik!
Tipp: Igen látványos tud lenni, ha magas hőálló üvegpohárban kínáljuk ezt a kávét. Gyakorlott készítői rétegenként elkülönítve jelenítik meg a tejet, a kávét és a tejhabot. Csészealjon, szalvétával szolgáljuk fel. Ha a magas üvegpoharat választjuk, ne felejtsük el a hosszú szárú bárkanalat adni hozzá.

 

(http://www.kave.specia.hu)

Kapcsolódó cikkek

lazacleves-sz-1355387972.jpgSvédebb, mint az IKEA, egészségesebb, mint egy saláta. A karácsonyi asztalról elmaradhatatlan a hal, íme egy ötlet!

chocolate-wallpaper-1366x768-88872-1373568445.jpg

Egy finom házi csokirecepttel ünnepeljük a csokoládé július 11-i világnapját. Sokak kedvencét ezen a napon először 1995-ben Franciaországban ünnepelték. Amerikában szeptember 13-én tesznek ugyanígy.

smarni-1370607504.jpg

A császármorzsának rengeteg változata létezik, az eredeti receptet azonban Ausztriában kell keresnünk. Magyaroknak lehet, hogy furcsán hangzik, hogy sem darát, sem burgonyát nem tartalmaz - ellenben annál ízletesebb!