Cseresznyés-csokoládés torta

2013. február 13., szerda 20:12

3729-8353-800x600-1360783031.jpg

Nehéz ételek után egy kis desszert... Mmmm... nagyon ínycsiklandozó!

Hozzávalók

  • 5 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 1 csomag főzős csokoládés pudingpor
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg Rama
  • 2 dl habtejszín a tetejére
  • 1 kerek gyümölcstorta tésztaalap (készen kapható)
  • 30 dkg cseresznye

 

hirdetés

Elkészítés

A cukrot a tejjel, a tojások sárgájával és a pudingporral sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Közben a Ramát először magában habosra keverjük, majd kanalanként a pudingot is belekeverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, lecsöpögtetjük, majd néhány szemet félre teszünk, a többit a csokoládékrémbe keverjük. A cseresznyés csokokoládékrémet a tortaalapra simítjuk, majd letakarva hűtőszekrényben jól behűtjük. Tálaláskor tetejét tejszínhabbal, és a félretett cseresznyével díszítjük. 

 

(sutigyar.hu)

Kapcsolódó cikkek

dorozsmai-ponty-1355390726.jpg

Hagyományos recept, különleges íz az asztalon.

bodzaszorp-1370271005.jpg

Az idei június eleji időjárás nem kedvez a nyári hangulatnak, de rásegíthetünk a kánikula egyik legjellegzetesebb italával, a bodzaszörppel! Az otthoni sokkal fínomabb, mint a bolti, és elkészíteni egyáltalán nem ördöngősség.

A fóliában megsült lazachoz citromos petrezselymes kapriszósz készül. A mártás egy halom pertezselyemlevél, olívaolaj, tengerisó-forgács, kapribogyó és citromlé keveréke. Tálalás előtt ezzel a mártással csorgatom át a forró lazacot, amit salátával vagy zöldkörettel kínálok.