Cseresznyés-csokoládés torta

2013. február 13., szerda 20:12

3729-8353-800x600-1360783031.jpg

Nehéz ételek után egy kis desszert... Mmmm... nagyon ínycsiklandozó!

Hozzávalók

  • 5 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 1 csomag főzős csokoládés pudingpor
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg Rama
  • 2 dl habtejszín a tetejére
  • 1 kerek gyümölcstorta tésztaalap (készen kapható)
  • 30 dkg cseresznye

 

hirdetés

Elkészítés

A cukrot a tejjel, a tojások sárgájával és a pudingporral sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Közben a Ramát először magában habosra keverjük, majd kanalanként a pudingot is belekeverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, lecsöpögtetjük, majd néhány szemet félre teszünk, a többit a csokoládékrémbe keverjük. A cseresznyés csokokoládékrémet a tortaalapra simítjuk, majd letakarva hűtőszekrényben jól behűtjük. Tálaláskor tetejét tejszínhabbal, és a félretett cseresznyével díszítjük. 

 

(sutigyar.hu)

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. április 10. - Ez nem túl egyszerű, de nem is megoldhatatlanul nehéz feladat - közölte a Magyar Turizmus Zrt.

tok-1382293929.jpgFinom spárgatökkel és csirkével kombinált különleges recept, amely hamar elkészíthető.

cookies-1369249512.jpg

Tegyük félre a sztereotípiákat, és próbáljuk ki ezt az igazi angol süteményt! Vigyázat! Hamar eltűnik az asztalról!