Aszalt szilvával töltött csirkemell

2013. május 23., csütörtök 20:35

plum-chicken-1369248679.jpgA csirkemell ízét ezúttal egy aszalt szilvás töltelékkel dobjuk fel. A sült szilva és a hús íze meglepő harmóniát alkot ebben az ízletes és könnyű ételben, ami mellé a család kedvenc köreteit szervírozhatjuk.

Hozzávalók:

  • 2 szép csirkemell,
  • 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva,
  • 1 db tojás,
  • 3-4 evőkanál liszt,
  • 1 dl tej,
  • 2 szem összetört szegfűszeg,
  • 1 evőkanál sós mogyoró, (vagy mandula),
  • ízlés szerint só és törött fehér bors

Elkészítés:

hirdetés

A csirkemelleket úgy csontozzuk ki, hogy 4 tömör húsdarabot kapjunk. A fél csirkemelleket húskalapáccsal kissé kiverjük. Ügyeljünk arra, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthető legyen! Az aszalt szilvát lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és a mag helyére darált sós mogyorót teszünk. Az éles, hegyes késsel felszúrt csirkemell darabba 5 szem töltött szilvát teszünk, majd a nyílást hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. A tojást habosra verjük, és a szegfűszeggel, a borssal megfűszerezzük. 1 dl vörösboros szilvalevet hozzáöntünk, és annyi liszttel keverjük össze, hogy a szokásos palacsintatészta sűrűségű masszát kapjuk belőle. A megtöltött húsdarabokat megsózzuk, ezután lisztbe és a tésztába mártva 170 fokra felforrósított olajban 8-10 perc alatt szép piros-barnára megsütjük. A lecsöpögtetett szilvás csirkemellet párolt rizzsel tálaljuk. Kissé munkaigényes, de igazi különlegesség.

 

(hu.wikibooks.org)

 

Kapcsolódó cikkek

kel-1357558387.jpg

A kelkáposzta levelei igen jól állják a kemény fagyokat is, mivel kevesebb vizet tartalmaznak, mint más káposztafélék. Főzés előtt a leveleket érdemes leforrázni. Puha rostjai miatt nem kell sokáig főzni, hamar megpuhul. Tipp: ha kelkáposztát főzünk, a főzés idejére fedjük le az edényt egy (vagy több) szelet kenyérrel – ez a káposzta kellemetlen szagának nagy részét magába nyeli. 

Ennek a fantasztikus süteménynek még azok sem tudnak ellenállni, akik nem szeretik az édességet. Lássuk a receptet!

szalagos-fank-1359373955.jpg

Farsang, fánkszezon... A tapasztalt háziasszonyoknak van már bevált receptjük, de sokan még a kísérletezési fázisban vannak. Az ő dolgukat megkönnyíti ez a szuperfinom, könnyű recept!