A legfinomabb könnyű, szalagos fánk recept

2013. január 28., hétfő 12:23

szalagos-fank-1359373955.jpg

Farsang, fánkszezon... A tapasztalt háziasszonyoknak van már bevált receptjük, de sokan még a kísérletezési fázisban vannak. Az ő dolgukat megkönnyíti ez a szuperfinom, könnyű recept!

hozzávalók 4 főre:

 

 

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
5 dkg Rama
2 tojás sárgája
3 dl tej
kevés rum
csipet só
2 ek porcukor
olaj

 

elkészítés:

hirdetés


A lisztet összekeverjük a porcukorral, közepébe mélyedést készítünk, és beleütjük a tojások sárgáját.

 

Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, csipet sót, kevés rumot. Lágyabb tésztát kell kapnunk. Amikor összeált, hozzáadjuk az 5 dkg olvasztott margarint. Jól ki kell dolgozni (Én gépben dagasztom meg.). Duplájára kelesztjük.

 

Amint megkelt a tészta, kb. 2 cm vastagságúra  elnyújtjuk.

 

Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, hagyjuk még pihenni kevés ideig.

 

Közben az olajat felforrósítjuk, és lehet kezdeni a sütést. Közepes lángon sütjük, az első felét lefedve. Ha megfordítottuk, már nem kell lefedni.
Fontos, hogy az a fele kerüljön az olajba  először, amelyik pihentetésnél a teteje volt, ujjunkal kis mélyedést csináljunk, és úgy tegyük az olajba.

 

költség:500 Ft
költség egy főre:125 Ft

 

(nosalty.hu)

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. április 10. - Ez nem túl egyszerű, de nem is megoldhatatlanul nehéz feladat - közölte a Magyar Turizmus Zrt.

almas-teapuncs-alkoholmentesen-1355312954.jpgA hideg, télis estéken nincs jobb egy csésze forró teánál. A továbbiakban egy nem mindennapi teát ajánlunk.

cookies-1369249512.jpg

Tegyük félre a sztereotípiákat, és próbáljuk ki ezt az igazi angol süteményt! Vigyázat! Hamar eltűnik az asztalról!