A legfinomabb könnyű, szalagos fánk recept
Farsang, fánkszezon... A tapasztalt háziasszonyoknak van már bevált receptjük, de sokan még a kísérletezési fázisban vannak. Az ő dolgukat megkönnyíti ez a szuperfinom, könnyű recept!
hozzávalók 4 főre:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
5 dkg Rama
2 tojás sárgája
3 dl tej
kevés rum
csipet só
2 ek porcukor
olaj
elkészítés:
A lisztet összekeverjük a porcukorral, közepébe mélyedést készítünk, és beleütjük a tojások sárgáját.
Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, csipet sót, kevés rumot. Lágyabb tésztát kell kapnunk. Amikor összeált, hozzáadjuk az 5 dkg olvasztott margarint. Jól ki kell dolgozni (Én gépben dagasztom meg.). Duplájára kelesztjük.
Amint megkelt a tészta, kb. 2 cm vastagságúra elnyújtjuk.
Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, hagyjuk még pihenni kevés ideig.
Közben az olajat felforrósítjuk, és lehet kezdeni a sütést. Közepes lángon sütjük, az első felét lefedve. Ha megfordítottuk, már nem kell lefedni.
Fontos, hogy az a fele kerüljön az olajba először, amelyik pihentetésnél a teteje volt, ujjunkal kis mélyedést csináljunk, és úgy tegyük az olajba.
költség:500 Ft
költség egy főre:125 Ft
(nosalty.hu)