A legfinomabb könnyű, szalagos fánk recept

2013. január 28., hétfő 12:23

szalagos-fank-1359373955.jpg

Farsang, fánkszezon... A tapasztalt háziasszonyoknak van már bevált receptjük, de sokan még a kísérletezési fázisban vannak. Az ő dolgukat megkönnyíti ez a szuperfinom, könnyű recept!

hozzávalók 4 főre:

 

 

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
5 dkg Rama
2 tojás sárgája
3 dl tej
kevés rum
csipet só
2 ek porcukor
olaj

 

elkészítés:

hirdetés


A lisztet összekeverjük a porcukorral, közepébe mélyedést készítünk, és beleütjük a tojások sárgáját.

 

Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, csipet sót, kevés rumot. Lágyabb tésztát kell kapnunk. Amikor összeált, hozzáadjuk az 5 dkg olvasztott margarint. Jól ki kell dolgozni (Én gépben dagasztom meg.). Duplájára kelesztjük.

 

Amint megkelt a tészta, kb. 2 cm vastagságúra  elnyújtjuk.

 

Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, hagyjuk még pihenni kevés ideig.

 

Közben az olajat felforrósítjuk, és lehet kezdeni a sütést. Közepes lángon sütjük, az első felét lefedve. Ha megfordítottuk, már nem kell lefedni.
Fontos, hogy az a fele kerüljön az olajba  először, amelyik pihentetésnél a teteje volt, ujjunkal kis mélyedést csináljunk, és úgy tegyük az olajba.

 

költség:500 Ft
költség egy főre:125 Ft

 

(nosalty.hu)

Kapcsolódó cikkek

dorozsmai-ponty-1355390726.jpg

Hagyományos recept, különleges íz az asztalon.

vagdalt-sz-1355388808.jpgEgyszerű alapanyagok, nagyszerű végeredmény. Salátával tálalva méltó résztvevője az ünnepi vacsorának.

Létezik egészséges édesség? Íme...