Gombába töltött padlizsános csirkefasírt rántva

2012. december 13., csütörtök 09:44

Gomba, padlizsán, fasírt - és mindez együtt kirántva? Garantáltan felborzolja az ízlelőbimbóidat.

hozzávalók 5 főre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg padlizsán
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 zsemle, tejbe áztatva
  • 1 tojás
  • 1 tk só
  • 1 tk frissen őrölt bors
  • 1 tk őrölt koriandermag
  • 1 tk Maggi húsvarázs
  • 1 ek worcestershire-szósz
  • 1 tk mustár
  • kakukkfű
  • oregánó
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • liszt, tojás, prézli a panírozáshoz
  • napraforgó olaj a sütéshez
  • 14-15 nagyobb fej gomba (akár 1 kg is)

elkészítés

hirdetés
  1. A gombát megszabadítjuk tönkjétől, megtisztítjuk.
  2. A húst, a gombatönköket, a megpucolt padlizsánt ledaráljuk, ha lehet durva lyukú darálón.
  3. A húsos masszához keverjük a tojást a beáztatott zsemlét, a fűszereket (mindenki bátran használja a tőle megszokottat), és a gombafejeket jó púposra tömjük vele.
  4. A megtöltött gombafejeket lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk, és bő forró olajban aranybarnára sütjük.

nosalty.hu

Kapcsolódó cikkek

marcipanos-turos-kalacs-n-1361828908.jpgLassan beköszönt a kalácsos időszak. Idén azonban a megszokott ízeket félretéve próbáljuk ki ezt a különleges marcipános-túrós kalácsot a Dr. Oetker ajánlásával!

Szereted a rumot? Talán a meggyet is? Ha a kettőt párosítjuk, egy nagyon ízletes sütemény lesz az eredmény.

brassoi-1355387474.jpgVan ennél egyszerűbb és laktatóbb étel a világon? Íme egy remek brassói recept szárnyasból.