Gombába töltött padlizsános csirkefasírt rántva

2012. december 13., csütörtök 09:44

Gomba, padlizsán, fasírt - és mindez együtt kirántva? Garantáltan felborzolja az ízlelőbimbóidat.

hozzávalók 5 főre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg padlizsán
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 zsemle, tejbe áztatva
  • 1 tojás
  • 1 tk só
  • 1 tk frissen őrölt bors
  • 1 tk őrölt koriandermag
  • 1 tk Maggi húsvarázs
  • 1 ek worcestershire-szósz
  • 1 tk mustár
  • kakukkfű
  • oregánó
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • liszt, tojás, prézli a panírozáshoz
  • napraforgó olaj a sütéshez
  • 14-15 nagyobb fej gomba (akár 1 kg is)

elkészítés

hirdetés
  1. A gombát megszabadítjuk tönkjétől, megtisztítjuk.
  2. A húst, a gombatönköket, a megpucolt padlizsánt ledaráljuk, ha lehet durva lyukú darálón.
  3. A húsos masszához keverjük a tojást a beáztatott zsemlét, a fűszereket (mindenki bátran használja a tőle megszokottat), és a gombafejeket jó púposra tömjük vele.
  4. A megtöltött gombafejeket lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk, és bő forró olajban aranybarnára sütjük.

nosalty.hu

Kapcsolódó cikkek

tiramisufragole-1362590561.jpg

Tiramisu újragondolva. A sajtos-piskótás finomságot feldobhatjuk egy kis gyümölcsös ízesítéssel.

Ennek a fantasztikus süteménynek még azok sem tudnak ellenállni, akik nem szeretik az édességet. Lássuk a receptet!

A fóliában megsült lazachoz citromos petrezselymes kapriszósz készül. A mártás egy halom pertezselyemlevél, olívaolaj, tengerisó-forgács, kapribogyó és citromlé keveréke. Tálalás előtt ezzel a mártással csorgatom át a forró lazacot, amit salátával vagy zöldkörettel kínálok.