Gombába töltött padlizsános csirkefasírt rántva
2012. december 13., csütörtök
09:44
hozzávalók 5 főre
- 50 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg padlizsán
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 zsemle, tejbe áztatva
- 1 tojás
- 1 tk só
- 1 tk frissen őrölt bors
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk Maggi húsvarázs
- 1 ek worcestershire-szósz
- 1 tk mustár
- kakukkfű
- oregánó
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet cayenne bors
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- liszt, tojás, prézli a panírozáshoz
- napraforgó olaj a sütéshez
- 14-15 nagyobb fej gomba (akár 1 kg is)
elkészítés
- A gombát megszabadítjuk tönkjétől, megtisztítjuk.
- A húst, a gombatönköket, a megpucolt padlizsánt ledaráljuk, ha lehet durva lyukú darálón.
- A húsos masszához keverjük a tojást a beáztatott zsemlét, a fűszereket (mindenki bátran használja a tőle megszokottat), és a gombafejeket jó púposra tömjük vele.
- A megtöltött gombafejeket lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk, és bő forró olajban aranybarnára sütjük.
nosalty.hu
Kapcsolódó cikkek