Több ezer látogatót vonzott az Ormánság-Bőköz

2016. szeptember 27., kedd 07:00

Budapest, 2016. szeptember 27. - Több ezer látogatót vonzott a hétvégén rendezett Ormánság-Bőköz Fesztivál, amelynek összművészeti programjai Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és az Ős-Dráva Látogatóközpontban várták a vendégeket.

A koncertek, színházi előadások, kiállítások, filmvetítések, beszélgetések, performanszok és helyi értékek felmutatása mellett a vidéki fesztiválokról szóló konferencia, és különböző ökoprogramok is gazdagították a rendezvény kínálatát - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

hirdetés

 

A nagy érdeklődés miatt Varnus Xavérnak meg kellett ismételnie a szaporcai református templom 1888-as orgonájának felújításáért adott jótékonysági koncertjét, de telt házas koncertet adott mások mellett Hobo és Szirtes Edina Mókus, valamint Boros Misi is. Rengetegen voltak kíváncsiak a Karzat Színház játszóudvarára, illetve a Hagyományok Háza, a Pécsi Balett, a Forrás és a Tanac együttesek műsorára, valamint rendeztek kiállításokat az Ormánságról, a dokumentum- és játékfilmek vetítése mellett.

 

Különleges hangulatú koncertet adott a Hétöles tó mellett Sipos Mihály, és igazi kuriózum volt a tésenfai "Roma ucca" is, ahol a nádkunyhóban játszó bogádmintszenti zenekar muzsikája mellett kóstolhattak hagyományos cigánylecsót és punyát a látogatók.

 

A fesztivál nem hivatalos, negyedik napján, hétfőn mintegy 120 gyerek utazott a kémesi általános iskolából Budapestre, ahol a Nemzeti Színházban, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykertben látják őket vendégül előadással, vezetéssel és speciális programokkal.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

laknertamas400ecpecs-1437503138.jpgPécs, 2015. július 21. - Pénteken, július 24-én veszi kezdetét a városban Európa egyik legjelentősebb kulturális eseménye,  az EUROPA CANTAT nemzetközi kórusfesztivál. A Pécsre 27 év után visszatérő fesztivál programját és különlegességeit sajtótájékoztatón mutatták be a Nádor Galériában.

pfz400-1441941547.jpgPécs, 2015. szeptember 11. - Mozart B-dúr szerenádjával és Bartók Béla Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára című művének előadásával, Kocsis Zoltán vezényletével kezdte meg az új évadot csütörtökön a pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar, amely 122 hangversenyt, számos fővárosi és külföldi fellépést tervez a 2015/2016-os évadban.

csontvary400-1421869940.jpgPécs, 2015. január 21. - Csontváry Kosztka Tivadar Önarckép című művével gazdagodik a festő nevét viselő pécsi múzeum gyűjteménye holnaptól.