XIII. Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivál

2015. augusztus 7., péntek 07:00

Pécs-Abaliget, 2015. augusztus 7. - Több mint húsz koncertet kínál az érdeklődőknek a Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivál és Workshop, amelynek mától már tizenharmadik alkalommal ad otthont Abaliget.

Az Amerikában, az Appalache vidékén kialakult akusztikus zenei stílus képviselőinek szentelt háromnapos eseményen a bluegrass mellett az akusztikus blues, a folk, a dzsessz, valamint a rock jeles hazai és külföldi előadói is szerepelnek - írta a szervező Bluegrass Zenei Egyesület az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagban.

 

Kiemelték: pénteken ráhangolódásként a helyi illetőségű Tarnai Acoustic Project, az Ireg, a Localgrass, valamint a Fejér megyében klasszikusnak számító PASSZ együttes "csap a húrok közé".

hirdetés

 

Szombaton és vasárnap a külföldi előadók közül a szlovákiai Heartbeats és a Zverzia, az ausztriai MidlifeGrass, az amerikai Mookie Brando & the Second Cousins, a hazai kiválóságok sorában pedig a TükeZooból is ismert Babarci Bulcsú, a Poa Pratensis, az Acoustic Guitar Cafe és a 2008. évi EWOB Európai Bluegrass Fesztivál nyertese, az Acousticure is hallható - tették hozzá.

 

A szervezők közölték, hogy a workshopot vasárnap, az abaligeti tóparton tartják, ahol lehetőség nyílik az önálló hangszeres játék kipróbálására, a közös zenélés élményének átélésére.

 

A bluegrass jellegzetes zenei stílusjegyeinek elsajátítására a műfaj művészei, Michal Barok (mandolin), Filip Bato (bendzsó), Pavel Matej (hegedű), Vlado Krizan (gitár), Dodo Jagersky (nagybőgő) és a magyar Acousticure zenekar lesz az érdeklődők segítségére - írták.

 

A Bluegrass Zenei Egyesület hangsúlyozta: fontos feladatának tekinti, hogy a fesztivállal a Magyarországon még kevéssé ismert bluegrass stílust megismertesse, megszerettesse a közönséggel.

 

A koncerteken és a workshopon való részvétel is ingyenes, utóbbira azonban a [email protected] e-mail címen regisztrálni kell. A fesztivál és a zenei workshop részletes programja a www.hubma.hu oldalon található.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. szeptember 18. - Rendhagyó színházi előadással, mazsorett-bemutatóval és dzsesszkoncerttel színesített fesztiválnapot szentelnek a baranyai megyeszékhely romániai testvérvárosának, Aradnak hétfőn, a Pécsi Napok keretében - tudatta a szervező Pécsi Kulturális Központ az MTI-vel.

kultkikoto-love-letters-veszpremi-petofi-szinhaz400-1466442301.jpg

Balatonföldvár, 2016. június 21. - Pénteken, június 24-én indul a nyári kultúrszezon a Balaton déli partján. A KULTKIKÖTŐ két hónapon át három helyszínen több mint 200 programmal, ősbemutatókkal, zenés és prózai színházi előadásokkal, koncertekkel, táncelőadással, családi programokkal, kertmozival, kiállításokkal és borkóstolókkal várja a kulturális kikapcsolódásra vágyókat.

a-nagyvarosok-mariaja-puskel-zsolt-kultkikoto-400-1438698610.jpgBalatonföldvár, 2015. augusztus 5. - A tóparti városban most csütörtökön, augusztus 7-én látható A nagyvárosok Máriája című tangóest (első képünkön). Láng Annamária és a Mezítlábas Zenészek Magyarországon először kaptak jogot arra, hogy színre vigyék az argentin tangókirály, Astor Piazzola egyetlen tangóoperáját.