A hétvégén megnyitja kapuit a KULTKIKÖTŐ

2016. június 21., kedd 06:05

kultkikoto-love-letters-veszpremi-petofi-szinhaz400-1466442301.jpg

Balatonföldvár, 2016. június 21. - Pénteken, június 24-én indul a nyári kultúrszezon a Balaton déli partján. A KULTKIKÖTŐ két hónapon át három helyszínen több mint 200 programmal, ősbemutatókkal, zenés és prózai színházi előadásokkal, koncertekkel, táncelőadással, családi programokkal, kertmozival, kiállításokkal és borkóstolókkal várja a kulturális kikapcsolódásra vágyókat.

Az idei műsorban a budapesti és vidéki társulatok, kőszínházak és függetlenek előadásai, nagy- és kamarakoncertek egyaránt megtalálhatók. Többek között olyan művészek és sztárvendégek lépnek színpadra, mint Tóth Vera, Szabó Kimmel Tamás, Hernádi Judit, Hámori Gabriella vagy a Quimby együttes.

 

A balatonföldvári nyitó hétvége programja

 

Egy szabadtéri ősbemutatóval kezdődik június 24-én, pénteken este a KULTKIKÖTŐ-nyár. Pindroch Csaba (második képünkön) Sebestyén Elemér (azaz Sebes T. Antal) regényéből készít fergeteges előadást. A Segítség! Megnősültem! egyszemélyes vígjáték, remek szórakozást ígérő one man show.

hirdetés

 

Házasság, esküvői ceremónia, összeköltözés, anyós, féltékenység, horkolás, stb. Megannyi konfliktus- és humorforrás, amelyet a szerző briliáns poénkavalkáddal mutat be, szembesítve mindkét nemet saját gyengeségeivel, illetve azzal, milyennek látja azokat a másik fél. Mindenkinek melegen ajánlott: aki még csak készül a házasságra, és aki már benne van nyakig, annak is!

 

segitseg-megnosultem-pindroch-csaba-thalia-semi500-1466443606.jpg

 

Június 25-én, szombaton 11.00 órakor újabb ősbemutató látható a balatonföldvári KULTKIKÖTŐben! Ezúttal a piciket hívjuk egy fantasztikus kalandra, melyből megtudhatjuk, hogyan és miből született a Balaton a legenda szerint; izgulhatunk a szépséges, kedves Helka királylány és a bátor, becsületes Kelén szerelméért, valamint megismerhetjük a Balaton egyszerre jóságos és félelmetes kígyóhajú tündérét, Siót is! Tartsatok velünk a zenés kalandban! Balatoni legendák – Helka és Kelén: a KULTKIKÖTŐ Produkció mesés zenejátéka Szilas Miklós előadásában! Minden gyerekelőadás előtt egy órával kézműves-foglalkozással várunk benneteket!

 

kultkikoto-love-letters-veszpremi-petofi-szinhaz500-1466443821.jpg

 

Június 25-én, szombaton este a Veszprémi Petőfi Színház Love letters – Szerelmes levelek című előadását (első és harmadik képünkön) láthatják. Kéri Kitty és Obefrank Pál egy negyven éven át tartó szerelem történetét mesélik el – levelekben. Egy férfi és egy nő osztják meg egymással életük minden fontos eseményét, gondját-baját, örömét és kérdéseit. Vajon az évtizedeken át tartó levelezés szerelem? Barátság? Lehet mindennél fontosabb az életben? Ezekre a kérdésekre ad választ a derűs és megható előadás. 

 

A teljes nyári program elérhető ezen a linken.

 

Forrás: Szemerédi Fanni / Kultkikötő

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. november 4. - A Civil Közösségek Háza Gebauer Galériája tisztelettel meghívja következő kiállítására.

Pécs, 2016. augusztus 5. - Ostromnapok elnevezésű fesztivált rendeznek Szigetváron a Zrínyi-emlékév keretében, a várostrom 450. évfordulójára emlékezve.

budapest-jazz-orchestra-kultkikoto-2-400-1440527899.jpgBalatonföldvár, 2015. augusztus 26. - Végéhez ér a KULTKIKÖTŐ tizedik, ünnepi évada Földváron. Az utolsó hétvége programja megkoronázása az idei nyárnak.