Pécsen is fellép a Londoni Filharmonikus Zenekar

2015. december 17., csütörtök 06:00

Pécs-Budapest, 2015. december 17. - Magyarországon koncertezik 2016-ban a világhírű Londoni Filharmonikus Zenekar. Szeptember 29-én a pécsi Kodály Központban, szeptember 30-án pedig a budapesti Erkel Színházban lépnek fel.

Az Egyesült Királyság legmerészebb klasszikus zenei együttese tíz év után a Filharmónia Magyarország meghívására érkezik hazánkba.

 

A Londoni Filharmonikus Zenekart ma a nemzetközi zenei élet egyik legkiválóbb együtteseként ismeri a nagyvilág, amely ragyogó múltja mellett egyedülállóan újító és merész szellemének köszönheti hírnevét. Többek között a Gyűrűk ura trilógia Oscar-díjas filmzenéjét is ők játszották, és őket kérték fel a 2012-es londoni olimpia idején a résztvevő országok himnuszainak felvételére is. Magyarországra - tíz év szünet után - 2016. szeptember végén érkeznek és csatlakozik hozzájuk Baráti Kristóf, hegedűművész is.

hirdetés

 

Forrás: Filharmónia Magyarország, bővebben: filharmonia.hu

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. október 14. - A Nyíregyházáról induló Trembácz Éva Zsuzsa meghódította Washington D.C.-t, megszerette Pekinget, dolgozott Dakarban, most pedig Szarajevóval kacérkodik. Kultúrsokk és multikulturalizmus, elfogadás és kívülállás, szerelem (vegyes kapcsolat) és az anyaság, no meg egy jó adag honvágy jelenik meg írásaiban, amelyek az elmúlt közel egy évtized élményeiből táplálkoznak.

vsz-koncert2-400-1381375701.jpgMár csak egy hét van hátra a Vidám Szimfonikus Zenekar sokat ígérő pécsi koncertjéig. Előadásukat harmadszor élvezheti a baranyai megyeszékhely közönsége. Elsőként 2010-ben, a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa évében adtak koncertet a Pécsi Nemzeti Színházban.

Siklós, 2014. augusztus 29. - Több százan főznek egy időben csirkepaprikást a hétvégén Siklóson a tizenharmadik alkalommal megrendezendő Szüreti Csirkepaprikás Fesztiválon.