Itt a tizenharmadik Csirkepaprikás Fesztivál

2014. augusztus 29., péntek 15:20

Siklós, 2014. augusztus 29. - Több százan főznek egy időben csirkepaprikást a hétvégén Siklóson a tizenharmadik alkalommal megrendezendő Szüreti Csirkepaprikás Fesztiválon.

A hagyományosan a várkertben rendezett esemény idén először lesz kétnapos: mindkét nap gyermekprogramokra, pénteken a Halott pénz, a Bikini, a United, szombaton Nótár Mary, Fenyő Miklós és zenekara, valamint a Carbonfools koncertjére és helyi művészeti együttesek fellépésére várják az érdeklődőket - olvasható a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.

hirdetés

 

A fesztivál ágyúlövéssel egybekötött megnyitója és a főzőverseny szombaton délután négy órakor kezdődik. A szabad tűzön elkészített tradicionális ételeket a zsűri három kategóriában díjazza, eredményt a legfinomabb csirkepaprikás, a legjobb vendéglátás és a legszebb tálalás kategóriájában hirdetnek.

 

Az érdeklődőket kézművesek is várják, a látogatók ellátásáról borászok, gasztronómiai kiállítók gondoskodnak.

 

A főzőverseny ötlete onnan eredt, hogy a magyar gasztronómiában fontos szerepet betöltő csirkepaprikásnak a siklósi térségben különös jelentősége van: korábban nem hiányozhatott a megfáradt szüretelők asztaláról.

 

Forrás: MTI, bővebben: siklos.net

Kapcsolódó cikkek

Szigetvár, 2016. július 21. - Végvári vigadalmak elnevezéssel hagyományőrző programot rendeznek pénteken és szombaton Szigetváron a Zrínyi-emlékév keretében.

Pécs, 2016. június 18. - Szent Iván napján és éjjelén elvarázsolt kertté lényegül Pécs varázslatosan mesés városrésze, a Tettye az első Pécsi Tüke Nap alkalmából délután 5 órától egészen az éj közepéig!

pecsi-advent2014-1417285868.jpgPécs, 2014. november 29. - Színes hangjegyek a Mindenki karácsonyfáján, ünnepi kóruskoncertek a vásári forgatagban, az EUROPA CANTAT XIX szervezői így készülnek az idei Karácsonyra.