Lélekemelő gospel élmény Pécs közbiztonságáért!

2013. október 10., csütörtök 06:00

vsz-koncert2-400-1381375701.jpgMár csak egy hét van hátra a Vidám Szimfonikus Zenekar sokat ígérő pécsi koncertjéig. Előadásukat harmadszor élvezheti a baranyai megyeszékhely közönsége. Elsőként 2010-ben, a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa évében adtak koncertet a Pécsi Nemzeti Színházban.

A Pécsett debütáló zenekar első előadását nagy érdeklődés és várakozás vette körül, a színház pillanatok alatt meg is telt látogatókkal. 2011-ben ismét Pécsre látogatott a zenekar, ekkor már a Kodály Központ biztosított méltó helyszínt a színvonalas komolyzenei estnek. A koncert jótékonysági hangverseny is volt egyben, mely a katasztrófavédelmi tevékenység támogatását tűzte ki célul. Az előadás végén, a szűnni nem akaró tapsvihar, és a távozó vidám arcok arról tanúskodtak, hogy a közönség értékes zenei élménnyel lett gazdagabb.

hirdetés

 

Idén októberben újra Pécsett köszönthetjük a Vidám Szimfonikusokat. A zenekar nem titkolt szándéka, hogy a gospel műfaj a komolyzene eszközeivel új formát öltsön Magyarországon, és magasabb szintre emelve jusson el azokhoz, akik kedvelik ezt a zenei stílust.

 

Mikor kerül megrendezésre a jótékonysági koncert?

 

A nívós komolyzenei programnak idén is a Kodály Központ ad otthont, október 17-én, csütörtökön 19 órai kezdettel.

 

Az est ezúttal is jótékonysági rendezvény, melynek célja Pécs közbiztonságának támogatása, a fővédnök Dr. Páva Zsolt, Pécs város polgármestere.

 

A Kodály Központ a régió legszebb és legjobb akusztikájú koncertépülete, mely világszínvonalú fény- és hangtechnikával rendelkezik. Ezért aki úgy dönt, hogy eljön, azon túl, hogy nemes célt támogat, biztos lehet abban, hogy lélekemelő zenei élményben lesz része.

 

Jegyek korlátozott számban még kaphatók a jegymester.hu honlapon.

 

vsz-koncert2-620-1381375539.jpg

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. június 18. - Szent Iván napján és éjjelén elvarázsolt kertté lényegül Pécs varázslatosan mesés városrésze, a Tettye az első Pécsi Tüke Nap alkalmából délután 5 órától egészen az éj közepéig!

ocho-macho400-1433382727.jpgVillány, 2015. június 4. - Az Ocho Macho teremt fergeteges hangulatot ingyenes koncertjén június 5-én, pénteken 20.30-tól a Villányi Rendezvénytéren, a Ha Péntek, akkor Villány! rendezvénysorozat következő eseményén.

hollerung-gabor400-1381656842.jpgFilm és zene kapcsolatába nyújt betekintést az a koncert, melyet - a Pannon Filharmonikusok meghívására - a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar ad a Kodály Központban október 15-én, kedden 19 órakor.