Andrei Gavrilov Pécsen

2013. december 5., csütörtök 15:20

andreigavrilov400-1386253223.jpgRég volt már, amikor Andrei Gavrilov a Szovjetunió „fogságában” élt útlevél és telefonvonal nélkül. Idén télen a Pannon Filharmonikusokkal játszik szerte Európában, de mindenekelőtt december 8-án a pécsi Kodály Központban, turnébemutató koncertjükön.

A zenekar december végén nyugat-európai körútra indul, mely során Svájc és Németország legkiemelkedőbb koncerthelyszínein lép színpadra. A Pannon Filharmonikusok leteszi majd névjegyét a zürichi Tonhallében, a genfi Victori Hallban, turnéja zárásaként pedig Európa zenei világának tetején, a Berlini Filharmónia impozáns hangversenytermében tesz pontot a nemzetközi közönségnek komponált koncertsor végére.

 

A zenekar fontosnak érzi, hogy a nyugat-európai koncerthelyszínek ne jelentsenek áthidalhatatlan távolságot hazai közönségnek se, ezért december 8-án, vasárnap este 19 órakor TURNÉBEMUTATÓ KONCERTJÉN ad ízelítőt PÉCSI hallgatóságának.

 

A koncerten elhangzik majd az opera cárjának is tartott Glinka-mű, a Ruszlán és Ludmilla nyitánya, Rimszkij-Korszakov Seherezádéja, valamint Csajkovszkij b-moll zongoraversenye, a turnén is közreműködő ANDREI GAVRILOV játékával.

hirdetés

 

A virtuóz orosz pianista mindössze félévnyi felsőfokú tanulmányai után nyerte meg harminc évvel ezelőtt a Csajkovszkij-versenyt, pályája aztán rendhagyó módon ívelt felfelé. Néhány évvel később ugyanis ötéves házi őrizete vette kezdetét, 1984-ben, Gorbacsovnak köszönhetően kapott újra útlevelet. Újabb öt év múlva, pályája csúcsára érve visszavonult az előadó-művészettől. Nyolc év múlva, zongoratechnikáját átdolgozva tért vissza, a világ zenei elitje és a Pannon Filharmonikusok nagy örömére.

 

Andrei Gavrilov most játszik ELŐSZÖR a pécsi közönségnek!

 

A koncerten a Pannon Filharmonikusok zenekarát Michael Zukernik vezényli. Szólót játszik Deák Márta, a zenekar koncertmestere, 2013-ban ismételten Fischer Annie-ösztöndíjas hegedűművész.

 

A műsorról:

 

EURÓPA & PFZ
2013. 12. 08., vasárnap 19.00h, Kodály Központ

 

Glinka: Ruszlán és Ludmilla nyitány
Csajkovszkij: b-moll zongoraverseny
Rimszkij - Korszakov: Seherezade

 

Szólót játszik: Deák Márta – hegedű (2013. évi Fischer Annie-ösztöndíjas)
Közreműködik: Andrei Gavrilov – zongora
Vezényel: Michael Zukernik

 

Jegyek még kaphatók a Kodály Központ jegypénztárában és a www.jegymester.hu weboldalon.

 

A koncert része annak a jótékonysági programnak, melynek keretében a Pannon Filharmonikusok a Fülöp-szigeteken pusztító tájfun után egyedül maradt gyerekeken igyekszik – közönsége bevonásával – segíteni!

 

A zenekar csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány „Fogadj örökbe” programjához, melynek keretében a szervezet olyan támogatókat keres, akik egy éven keresztül havi 3 ezer forinttal segítik a segítségre szoruló, Fülöp-szigeteki gyerekeket.  A zenekar a soron következő koncertjére is kibocsát 100 db jegyet 3000 Ft-os áron, mely jegyek bevételét a Fogadj örökbe! programnak ajánlja fel.

 

A Baptista Szeretetszolgálat a felajánlott támogatást elsősorban arra fordítja, hogy tiszta ivóvizet, orvosi ellátást, ruhát és rendszeres háromszori étkezést biztosítson a gyerekeknek.

 

A támogató jegyek a Kodály Központ jegypénztárában vásárolhatók meg.

 

Forrás: Pannon Filharmonikusok

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. június 9. - A POSzT OFF rendezvényeként immár hetedik éve megszervezett tematikus roma fesztivál 2015-ben azzal a céllal vonultat fel roma és nem roma, híres és pályájuk elején járó művészeket, hogy bepillantást engedve e színes kultúrába, a roma hagyományokba, a hétköznapi szokásokba, közösségi normákba, elősegítse az integrációt, a nemzeti együttműködést.

szendrey-petofi1-1360849384.jpg

Nyáry Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, majd a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, azóta kommunikációs tanácsadóként dolgozik. Vezetett pr-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs igazgatója, de a hobbija az irodalomtörténet maradt. 2012 elején barátai szórakoztatására kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert...

budapest-jazz-orchestra-kultkikoto-2-400-1440527899.jpgBalatonföldvár, 2015. augusztus 26. - Végéhez ér a KULTKIKÖTŐ tizedik, ünnepi évada Földváron. Az utolsó hétvége programja megkoronázása az idei nyárnak.