Magyar rendőrök szolgálnak a horvát tengerparton

2016. július 2., szombat 20:50

Budapest, 2016. július 2. - Július elsejétől Horvátországban is segítik a magyar turistákat a magyar rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

Közleményük szerint a magyarok által egyik legkedveltebb városban, Zadarban három-három rendőr - havi váltásban - augusztus végéig teljesít szolgálatot. Horvát kollégáikkal közös járőrszolgálat keretében Zadarban és a környékbeli településeken, főként a közterületeken lesznek jelen, éttermeket, kávézókat, strandokat ellenőriznek, és alkalmanként parti járőrözést is végeznek.

hirdetés

 

Az ORFK az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt írta: a magyar rendőrök leggyakrabban elveszett tárgyakkal, tulajdonjoggal kapcsolatos eljárásban, valamint egészségügyi ellátás igénybevételében, továbbá útbaigazításokkal, egyéb figyelmeztetésekkel segítették a magyar turistákat. Ezen felül a rendőrök a magyar állampolgár közlekedési balesetekkel összefüggő eljárásaiban jelentenek segítséget a nyelvi nehézségek leküzdésében.

 

A magyar rendőrök a segítségre szoruló nyaralók számára a +36206242654 és a +36203436439 mobil elérhetőségeken folyamatosan elérhetők - írta az ORFK.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

 Washington, 2013. július 2., kedd (MTI) - Ősi kukoricaföldek maradványainak elemzésével próbálják felbecsülni a kutatók a guatemalai Tikal maja romváros egykori lakosságának pontos méretét.

Sanghaj, 2013. május 17., péntek - Enyhül a feszültség a H7N9-es madárinfluenzával kapcsolatosan Kínában: több helyen megszüntették a vészhelyzeti készültséget, s a baromfipiac is élénkülést mutat.

New York, 2015. augusztus 15. - Az elmúlt években a Xerox kutatásai közt kiemelt szerepet kaptak a közlekedéssel összefüggő problémák feltárására és orvoslására irányuló vizsgálatok.