Kampány indult a Facebook halálos játéka ellen

2014. február 26., szerda 20:05

facebook-beer400-1393427757.jpgSok furcsasággal találkozhattunk már a Facebookon, de a most divatos ivós játék talán minden eddigin túltesz, végzetes követkeményeket vonva maga után.

A játékszabály roppant egyszerű: kamera előtt igyál meg fél liter sört húzóra, vagyis egy hörpintésre. Töltsd fel a Facebookra, majd jelölj ki három személyt, akiket ugyanerre a kihívásra szólítasz fel, amit ha nem teljesítenek 24 órán belül, jönnek neked egy tálca sörrel. Egy jópofának tűnő játék azonban könnyen fordulhat át tragikus valóságba...

hirdetés

 

A résztvevők közül ugyanis többen egyre extrémebb körülmények között igyekeznek megfelelni a kihívásnak. A sörnél erősebb italokat gurítanak le a torkukon, illetve veszélyes dolgokat művelnek italozás közben vagy közvetlenül utána. A brit Metro bulvárlap arról írt, hogy az Egyesült Királyságban és Írországban legalább öt ember halála hozható összefüggésbe a NekNominate néven futó őrülettel.

 

Azonban úgy tűnik, megszólalt a vészjelző, ugyanis kezd elterjedni egy ellenkampány, amelynek az a lényege, hogy tégy jót egy idegennel, ezt vedd fel kamerával, és erre a feladatra mozdítsd rá a kihívottjaidat is. Eddig láthattuk, ahogy egy férfi meglep egy csokor virággal egy ismeretlen hölgyet. Van, aki a boltban az előtte álló néni kiválasztott árucikkeit fizette ki, és az egyik videóban egy fiatal férfi egy hajléktalannak ad meleg ruhát, levest, és a kutyáját is finom falatokkal kínálja meg.

 

Vajon legalább olyan menőnek számít-e az aki jót tesz, mint az, aki kamera előtt iszik? - merül fel a kérdés. Ha erre nem is kapunk egyértelmű választ, az talán bizonyos, hogy az előbbi nem ölt meg még senkit.

Kapcsolódó cikkek

 Az étellel bevitt, túl nagy mennyiségű réz hozzájárulhat Alzheimer-kór kialakulásához - állapította meg egy amerikai tanulmány.

68254-1363027006.jpg

Elisany da Cruz Silva még csak 17 éves, de már 206 centi magasból szemléli a világot. Ismét bebizonyosodott, hogy nem a méret a lényeg: a lány szívét egy sokkal alacsonyabb fiú hódította meg.

London, 2014. március 11. - A külföldön tanuló magyar diákok azért mennek el, mert színvonalasabb tanulmányokra és több munkalehetőségre vágynak - derül ki a Milestone Institute felméréséből.