Jól érzik magukat Angliában a magyar diákok

2014. március 11., kedd 06:00

London, 2014. március 11. - A külföldön tanuló magyar diákok azért mennek el, mert színvonalasabb tanulmányokra és több munkalehetőségre vágynak - derül ki a Milestone Institute felméréséből.

A Milestone oktatási intézet saját diákjait kérdezte meg, hogy miért döntöttek a külföldi tanulás mellett, mennyire elégedettek a kinti élettel, és beigazolódtak-e előzetes félelmeik. A felmérésben 116 diák vett részt, 88 százalékuk 17 és 21 év közötti. A diákok által adott válaszokból kiderül, hogy többségük kifejezetten jól érzi magát odakint, és elégedett mind a tanulmányok minőségével, mind a társasági élettel.

hirdetés

 

A Milestone egy korábbi felmérésében arra is rákérdezett, hogy terveznek-e hazatérni a kint tanuló magyarok. A tanulmányok befejezése után a diákok 61 százaléka Nagy-Britanniában maradna, és csak öt százalékuk térne haza. Öt évvel a diploma után a válaszadók 56 százaléka egy harmadik országban (nem Magyarországon, vagy Nagy-Britanniában) képzeli el a jövőjét. A családalapítást 44 százalékuk már Magyarországon képzeli el, 38 százalékuk harmadik országban, 17 százalékuk Nagy-Britanniában.

 

A hazatérés fele húzók a család, a barátok és az otthonosság érzése miatt jönnének haza, a távolmaradók a karrierlehetőségeket, a magasabb jövedelmet és az önmegvalósítás fontosságát emelték ki.

 

Forrás: Milestone Institute/Edupress

Kapcsolódó cikkek

Egy holland kutatás szerint rövid időn belül a kiskereskedelmi egységek negyede eltűnhet az online kereskedelem hatására. Angliában háromszázezer munkahely megszűnésével számolnak. Nem csak vásárlási szokásainkat, de városközpontjainkat is átalakíthatják a webáruházak.

Washington, 2013. március 28., csütörtök  - Egy karácsonyi üdvözlőlap keretében fegyvervásárlás céljára kiállított csekket ajándékozott az anyja Adam Lanzának, aki a connecticuti Newtown elemi iskolájában decemberben 26 emberrel, köztük 20 gyerekkel végzett - derült ki az ügyészség által csütörtökön nyilvánosságra hozott iratokból.

eu-zaszlok400-1424405040.jpgBerlin-Brüsszel, 2015. február 20. - Az EU 28 tagállamában a lakosságnak átlagosan 57 százaléka ellenzi a bevándorlást az unión kívüli országokból, míg a más uniós tagországokból érkezőket csak a lakosság 41 százaléka nem látja szívesen - idézi a német dpa hírügynökség az EuroBarometer felmérését.