Egy kisebb vagyont lopott el a papagáj

2013. február 5., kedd 11:31

parrot1-1360063579.jpg

Pénzt lopott egy papagáj Új-Zélandon egy brit turistától: 600 fontját - 210 ezer forintnyi összeget - repítette magával. A férfinak mindössze 20 fontja maradt. A turista autóval kirándult a szigetországban, és megállt egy festői helyen fényképezni a tájat. Eközben röppent be kocsijába a nyitott ablakon át egy kea - Új-Zélandon honos papagájfajta -, amely csőrével felkapta a kocsi műszerfalán heverő bankjegyeket. Nem vette észre a pénzszarka papagáj tettét, két másik, kanadai turista szólt neki, hogy egy madár valamit elvitt az autójából.

A férfinak mindössze 20 fontja maradt, mert azt a zsebében tartotta. Elment a rendőrségre, hogy jelentse az esetet, de közölték vele, hogy vajmi csekély az esély a pénz fellelésére.

hirdetés

 

"Az ügyeletes tiszt egy darabig nagyon komolyan hallgatta panaszomat, de azután elnézést és időt kért, hogy kiröhögje magát. Nem hiszem, hogy hibáztathatnám" - idézte a pórul járt férfit a The Daily Telegraph című brit lap.

 

A keák - amelyek a bagolypapagáj-félékhez tartoznak - nagy szarkák. Négy éve egy másik brit turistának az útlevelét lopta el egyikük. A keák ráadásul hírhedt vandálok is, gyakran tesznek kárt autókban: betörik oldalsó visszapillantó tükreiket, kicsipegetnek az ablakok gumitömítéséből.

 

(mti)

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. november 3. - Minél több oktatási intézménybe szeretné eljuttatni Poppy nevű robotját az Európai Kutató Tanács, amelynek alkatrészei egy 3D-nyomtatóval egyszerűen létrehozhatóak.

dubai-budapest2-400-1414840478.jpgBudapest, 2014. november 2. - Hétfőn landolt az Emirates Airlines első közvetlen, menetrendszerinti légi járata Budapesten, amely naponta köti össze Magyarországot az Egyesült Arab Emírségekkel.

Washington, 2013. május 30., csütörtök - A Holt-tengeri tekercsek darabkáit árulja a nemzetközi műkincspiacon egy palesztin család, nem kis felháborodást keltve ezzel a régészek és a Bibliával foglakozó történészek körében.